El Financial Times exigeix a Rajoy que negociï amb Catalunya

  • Reclama una tercera via per a evitar la independència i una nova constitució

VilaWeb
Redacció
06.05.2014 - 02:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari econòmic britànic The Financial Times publicava ahir un editorial dur en què exigia a Rajoy de negociar amb el govern de Catalunya (enllaç, de pagament). Amb el títol ‘És el moment de controlar la crisi catalana’, urgia el president espanyol a parlar amb la Generalitat per cercar una solució a la crisi política. The Financial Times responsabilitza Rajoy de la situació actual i li reclama ‘un compromís amb Catalunya’ per a evitar la independència.

El diari diu que la manera d’evitar un conflicte més gros és una ‘tercera via entre la secessió i l’statuts quo’, que hauria de significar ‘més autonomia per a Catalunya, sota la forma d’una nova constitució’. Un dels canvis que el diari considera indiscutibles és posar fi al dèficit fiscal català.

The Financial Times acaba l’editorial així:

‘Trobar un acord sobre aquestes qüestions no serà senzill. Però Rajoy ha de desfer-se de la idea que el sentiment dels catalans canviarà si la crisi econòmica remet. El desig d’independència dels catalans no és passatger.

El primer ministre espanyol ha de cercar un compromís. No es pot amagar rere la constitució argumentant que bloca el camí cap al referèndum o la independència. En un sentit estricte és així. Però la constitució hauria de poder acomodar algunes de les demandes dels catalans sense arribar a trencar Espanya. Ara és l’hora de reconèixer-ho.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any