La normalitat del diumenge de comunió de Pere Navarro

  • Un home que diumenge va assistir a la mateixa cerimònia que Navarro explica a VilaWeb què va veure

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pere Navarro ha denunciat que diumenge havia rebut una agressió a la plaça Vella de Terrassa, davant la catedral del Sant Esperit, abans d’assistir a la primera comunió d’un familiar. Ahir a RAC-1 va dir que ‘una senyora de mitjana edat, de classe mitjana, sense les facultats mentals alterades’ li havia etzibat un cop de puny i li havia dit ‘fill de puta’, i que això tenia una motivació política, de resultes del ‘clima de crispació’ que percep a Catalunya. No ha aportat cap prova que ho demostri. I no se sap res d’aquesta dona. VilaWeb ha parlat amb un assistent a la mateixa cerimònia, i es declara sorprès per aquest relat de Navarro.

Aquest testimoni –un home que s’estima més de mantenir l’anonimat– explica que fins ahir no es va assabentar que Pere Navarro havia estat agredit. I això que ell era en el mateix acte de primera comunió de vint-i-cinc infants, diumenge a la una del migdia al Sant Esperit. L’home ens explica que va veure Navarro davant la portalada gòtica de l’església, abans de començar la cerimònia, parlant amb normalitat amb tot de gent que tenia al voltant.

Us transcrivim el relat que en fa: ‘Vam coincidir amb ell mentre ens esperàvem per entrar a l’església. Jo era a prop de l’entrada, i ell també. Hi havia gent pel mig, ell parlava amb una colla que tenia al voltant. Dins l’església també érem ben a prop, gairebé el tenia al costat. Vaig veure que, quan va entrar, el sacerdot l’anava a saludar i que parlaven. I a la sortida també el vaig veure. El vaig veure sol, en un racó, parlant una bona estona per telèfon. Però realment no vaig adonar-me de res d’estrany. Em vaig quedar molt sorprès quan vaig veure la notícia [l’endemà].’

Aquest testimoni assistia a la cerimònia perquè un dels infants que rebia la primera comunió era familiar seu. Un dels seus acompanyants va fer aquesta foto de Pere Navarro quan parlava amb mossèn Fidel Catalan.

La normalitat que descriu aquest testimoni coincideix amb el testimoni del personal dels bars i terrasses que hi ha davant l’església del Sant Esperit, que diuen que diumenge a migdia no van veure res d’estrany: cap aldarull, ni crit, ni corredissa, ni agitació.

Després de la cerimònia, Navarro va anar a dinar a Can Solà del Pla de Matadepera, un restaurant on es fan celebracions habitualment. Els responsables del restaurant han dit a VilaWeb que tampoc no van percebre res d’estrany.

Aquesta foto, en què es veu Pere Navarro parlant per telèfon, fou feta al menjador de Can Solà del Pla a les 16.15:

En aquella hora acabava de sortir (16.09) la primera informació sobre l’incident del migdia al Sant Esperit. Era un teletip de l’agència Efe:

La notícia, que va córrer de seguida com un regueró de pólvora, ja deia, citant fonts socialistes, que Navarro no havia necessitat assistència mèdica i que havia pogut seguir la cerimònia amb normalitat.

Al cap de molts pocs minuts, a les 16.20, Jordi Cañas ja ho aprofitava per atacar l’independentisme:

I tres hores més tard, Navarro s’hi afegia amb aquest piulet:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any