Tots en contra de les supressions

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Plataforma Prou
08.04.2014 - 18:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rafael Carbonell, secretari autonòmic d’Educació, ens va assegurar una resposta al recurs presentat contra les supressions d’unitats abans del 7 d’abril. No n’hem rebuda cap. Açò es coneix com a ‘silenci administratiu’. Nosaltres hi posaríem altres noms…

El dilluns 7 d’abril, les escoles i instituts d’Ontinyent van fer deu minuts de concentració davant dels centres educatius en protesta per les supressions d’aules que la Conselleria  d’Educació pretén executar per al pròxim curs 2014-2015. Com ja sabem, de moment Conselleria vol suprimir dues aules d’infantil i una de primària a tres centres públics. No es descarta que durant aquest curs s’anuncien més supressions per part de la Conselleria. Tant les escoles públiques com els instituts de la ciutat estan donant tot el suport a les tancades que estan portant-se a terme per part de la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls i el CEIP Bonavista, coordinats des de la Plataforma Prou en col·laboració amb les AMPA de les dues escoles. A més a més, des de la plataforma s’estan coordinant actes de suport per part de les AMPA del CEIP Carmelo Ripoll, CEIP Lluís Vives i CEIP Rafael Juan Vidal, que s’han sumat a les protestes en contra de les supressions als centres públics.

Mestres i alumnes de l’IES Pou Clar, IES l’Estació i IES Jaume I també estan participant amb les concentracions i el suport a les tancades. Els centres educatius de la ciutat i la comunitat educativa en general, entenem que l’arranjament escolar que pretén portar-se a terme des de la Conselleria d’Educació no té cabuda en una societat que està treballant cada dia per millorar la qualitat educativa dins d’un sistema educatiu públic. És per això que estem treballant colze a colze per tractar de d’aturar aquest desgavell anomenat ‘arranjament escolar’.

Des de la Plataforma Prou pensem que és important ressaltar que no pretenem atacar l’educació concertada sinó defensar un ensenyament públic, de qualitat i necessari en qualsevol societat civilitzada.

Com ja s’ha explicat en altres ocasions, la Conselleria vol suprimir 151 aules d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Especial a escoles públiques, 71 d’elles són línies en valencià i la resta encara estan per determinar. Per tot açò les reivindicacions de la comunicat educativa així com les de la Plataforma Prou, estan comptant amb el suport de diferents plataformes de les Illes i de Catalunya, i d’associacions com Escola Valenciana, sindicats i molts altres. Volem fer saber que els últims suports que ens han arribat són els de la Confederació Gonzalo Anaya (formada per FAPA València, FAPA Penyagolosa i FAPA Enric Valor i que representa 955 associacions de pares i mares d’alumnes de tot el territori valencià) i el de l’Associació Valenciana de directors i directores d’Educació Infantil i Primària.

Segons Loli Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya ‘les escoles d’ensenyament en valencià són un referent de qualitat per a moltes famílies i, per això, eliminar o canviar les línies al castellà és una decisió política unilateral en contra de la nostra llengua. Des de la Confederació estudiem accions legals per a evitar la desaparició de línies en valencià als centres educatius on estan consolidades i per garantir l’opció lingüística de les famílies’.

Des de la Plataforma Prou reivindiquem, de nou, que no volem cap supressió a les nostres escoles. L’Educació Pública no es toca!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any