La mobilització de la Diada: L’ANC proposa d’omplir la Gran Via i la Diagonal fent una gran V l’Onze de Setembre

  • VÍDEO de l'anunci · Al matí hi haurà concentracions davant de tots els ajuntaments del Principat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
05.04.2014 - 14:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Enguany ens trobarem als carrers més importants del país: a la Diagonal i a la Gran Via, confluint a la plaça de les Glòries’. Així ha anunciat Ferran Civit la gran mobilització que proposa l’ANC per a l’Onze de Setembre. El propòsit és que es vegi des del cel una gran concentració de gent fent el senyal de la victòria. ‘Una V de Via, Voluntat, Votar i de Victòria’, proclama l’ANC. Serà l’acte central de la Diada, a la tarda, però la mobilització ja haurà començat al matí, amb concentracions a tots els ajuntaments del Principat, on es demanarà a les autoritats locals que es comprometin amb els seus mitjans a fer possible la consulta del 9 de novembre.

‘No hi ha cap carrer prou llarg per contenir l’ànima de Catalunya’, ha dit l’historiador i membre del secretariat Víctor Cucurull, enmig d’un gran silenci expectant a la Tarraco Arena, on l’entitat ha fet avui l’assemblea general. En aquesta assemblea general s’ha aprovat per unanimitat el full de ruta cap a la independència.

‘Convoquem tothom a aplegar-se el matí de l’Onze de Setembre davant dels ajuntaments. Anem a les places majors’, ha dit Cucurull. ‘Convidarem els ajuntaments a signar l’acord en suport a la convocatòria que haurà de fer el govern. També demanarem que ens ajudin cedint espais, urnes i serveis municipals per fer la consulta’, ha afegit.

El matí de l’Onze de Setembre també s’acabarà de fer la recollida de vots de la campanya Signa un Vot per la Independència, i totes les autoritats, entitats locals portaran els vots recollits i el compromís institucional amb la consulta al Parlament de Catalunya. ‘Abans de marxar cap a Barcelona, ens farem la foto. Per saber els que hi són i els que no hi són’, ha reblat Cucurull.

Vegeu de vídeo complet de l’anunci de les mobilitzacions:

Vegeu també el discurs íntegre de Carme Forcadell i el Cant dels Segadors, que ha tancat l’acte:

Després de l’Onze de Setembre

Les mobilitzacions, però, no s’aturaran l’Onze de Setembre, perquè ‘cal mantenir la mobilització fins el 9 de novembre” per tal d’obtenir un ‘sí i sí aclaparador’, ha dit la membre del secretariat Montserrat Rossell. Del 12 de Setembre fins al 7 de Novembre, l’ANC durà a terme actes diaris de les 17.14 a les 20.14.

L’anunci de la mobilització de l’Onze de Setembre ha estat el moment culminant d’aquest llarg matí a l’antiga plaça de braus tarragonina. Els més de 7.000 assistents a l’assemblea general han fet retronar les parets del recinte amb crits d’independència, evidenciant la satisfacció general per la revelació d’un dels secrets més ben desats fins ara, la proposta de mobilització. Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han fet pinya en aquesta asssemblea amb l’ANC, amb els actes de la Diada i amb el compromís de totes dues entitats per a empènyer perquè la consulta sigui possible.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any