Rajoy dóna per bons els últims 10 anys del franquisme

  • Reivindica 'l'Espanya dels últims 50 anys' · Diu que catalans i espanyols tenen 'la mateixa sang'

VilaWeb
ACN
03.04.2014 - 18:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reivindicat l’Espanya dels ‘darrers 50 anys’ –incloent els últims 10 anys del franquisme– i ha assegurat que ‘el poble català i la resta dels espanyols s’han barrejat i tenen la mateixa sang i tot tipus de relacions’. ‘Dels últims 50 anys ens podem sentir orgullosos’, ha reivindicat Rajoy. ‘Espanya és un país que, en els darrers 50 anys, és dels cinc que més ha augmentat la seva renda per càpita del planeta’, ha argumentat. Rajoy no ha volgut revelar si intervindrà en el debat del 8 d’abril al congrés espanyol però ha assegurat que el PP hi defensarà ‘el sentit comú’.

‘No és important qui pujarà’ a la tribuna del congrés el 8 d’abril ‘sinó el seu missatge i el nostre posicionament és molt clar: es pretén privar al conjunt dels espanyols d’un dret tan fonamental com el de decidir què volen que sigui el seu propi país’, ha denunciat Rajoy. El president espanyol ha advertit que el PP, i confia que també les ‘altres forces polítiques’ i ‘el PSOE’, respondran als partits sobiranistes que ‘el conjunt del poble espanyol és el que decideix què és Espanya, com diu la constitució’ espanyola.

‘Les decisions que afectin al conjunt d’Espanya, com les que afecten al conjunt de França, Itàlia o Alemanya, les prenen el conjunt dels ciutadans’, ha insistit després de la cimera entre la UE i Àfrica que s’ha celebrat aquest dimarts i dimecres a Brussel·les. ‘Espanya és la nació més antiga d’Europa, hem fet moltíssimes coses plegats al llarg de la nostra història, tot i que potser algunes no van ser bones’, i per tant ‘creiem que podem tenir futur en un món amb cada cop més integració i unió’, ha insistit.

Rajoy ha tornat a amenaçar la Catalunya independent amb l’aïllament internacional i l’hecatombe econòmica. ‘És el que diu el sentit comú: no li puc dir a ningú que no vull que estigui a la UE, que perdi l’euro, que es quedi fora dels tractats internacionals, em sembla un disbarat’, ha alertat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any