Tres-cents contes per a un tricentenari: La bruixa de la catedral de Girona

  • VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre · Avui, la història d'una de les gàrgoles de la catedral Girona

VilaWeb
Redacció
06.03.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Pedres tires, pedres tiraràs i en pedra et convertiràs.’ Aquestes són les paraules que van ressonar un dia de tempesta a Girona, al costat de la catedral. Anaven adreçades a la bruixa que vivia en una finestra d’allà a la vora i que sovint cridava i tirava pedres als qui sortien de missa. Dit i fet, la bruixa, sorpresa, va començar a surar i es va col·locar a la façana de la catedral. Immediatament es va convertir en pedra, en una gàrgola, l’única gàrgola de la catedral que no és cap bestiola. Val més que us ho expliqui el rondallaire Albert Estengre en el conte d’avui, acompanyat, de nou, pel dibuixant UllDistret.

VilaWeb publica cada dia de l’any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d’Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l’etiqueta #300contes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any