Les escoles preparen noves mesures de pressió en defensa de l’educació

  • Més de quinze grups i solistes participaran en la Festa per l'Educació del 29 de març

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.03.2014 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les darreres decisions i actuacions en política educativa del Consell i del govern espanyol no fan sinó evidenciar que l’educació pública, i sobretot l’ensenyament en valencià, estan sent objecte d’atacs ideològicament premeditats. La comunitat educativa i la societat en general en són cada vegada més conscients, i la reacció és també cada volta més potent.

La Plataforma Prou, nascuda a Ontinyent arran de la publicació de l’arranjament escolar que suprimeix sis unitats a la comarca, ha decidit d’impulsar noves mesures de pressió contra aquestes decisions que atempten contra el dret a una educació de qualitat i en la nostra llengua. Tot i que no s’han detallat aquestes noves mesures, sí que han explicat a VilaWeb Ontinyent des de la plataforma que seran coordinades amb altres entitats i que tindran un ampli abast geogràfic.

Això es sumaria a la Festa per l’Educació prevista per a dissabte 29 de març a Ontinyent, en què una marxa reivindicarà ‘una escola pública, digna i en valencià’, després de la qual un gran concert amb nombrosos grups musicals acompanyarà els tallers i altres activitats que es desenvoluparan al recinte firal. De moment, entre les actuacions confirmades hi ha les d’Atzukak, Paco Muñoz, Andreu Valor, Toni de l’Hostal, Saba Nova, el Club Solitary, Mai Mai, Hugo Mas i el Tio Fredo entre més.

Per a la marxa reivindicativa, la plataforma ha dissenyat uns banderins que poden descarregar-se des d’aquesta pàgina perquè els xiquets la pinten de verd i la porten aquella vesprada. A més, farà unes samarretes també de color verd amb el lema ‘L’educació pública no es toca’ que poden encomanar-se al correu de la plataforma plataformaprou@gmail.com.

En l’assemblea celebrada aquest dilluns passat, la plataforma va acordar per unanimitat d’adehrir-se a la plataforma Enllaçats per la Llengua, formada entre molts altres per l’STEPV, Escola Valenciana, ACPV, el sindicat STEI, l’Assemblea de Mestres a les Illes Balears, Amics de la Bressola de Catalunya Nord, la FOLC, Ciemen, Enllaçats No Acatem, Acció Cultural PPCC al Principat, Òmnium Cultural de l’Alguer i el Moviment Franjolí per la Llengua a la Franja.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any