Escòcia podria ser membre de la UE en un any i mig en cas d’independència

  • Ho va explicar ahir el director honorari de la Comissió Europea, Graham Avery, en una compareixença al parlament escocès

VilaWeb
Redacció
31.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una Escòcia independent podria ser membre de ple dret de la Unió Europea abans d’un any i mig després del referèndum. Ho va explicar ahir el director honorari de la Comissió Europea, Graham Avery, en una compareixença al parlament escocès. Avery, que va negociar l’entrada del Regne Unit a la Comunitat Europea, va qualificar d’absurda la posició del govern del Regne Unit sobre aquesta qüestió i va demanar que no es tingués en compte el discurs de la por que fan tant els membres del govern britànic com els líders europeus.

Avery considera, igual com el Llibre Blanc per la Independència del govern escocès, que l’article 48 del tractat de Lisboa preveu la incorporació ràpida de nous estats amb ciutadans pertanyents a la Unió Europa. I va recordar que David Edward, jutge del Tribunal Europeu, ja va dir fa tres setmanes que el Regne Unit tindria ‘l’obligació’ d’assegurar la continuïtat d’Escòcia a la Unió Europea.

Respecte de les declaracions del president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durão Barroso, i del president del Consell, Herman Van Rompuy, segons les quals una Escòcia independent hauria de tornar a demanar l’adhesió a la Unió com qualsevol altre estat, Avery va dir que no deien ‘tota la veritat’.

Vegeu ací la compareixença sencera, de més d’una hora de durada:

Get Adobe Flash player

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any