Violentes topades entre manifestants proeuropeistes i la policia a Kíev

  • Us n'oferim un recull de vídeos

VilaWeb
Redacció
20.01.2014 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Euromaidan (‘Plaça Europea’), el nom amb què és conegut el moviment popular que des de fa un parell de mesos desafia amb concentracions i manifestacions el president ucaïnès Víctor Ianukóvitx, no s’ha aturat malgrat les lleis aprovades dijous al parlament i que afavoreixen la repressió dels opositors. Ahir mateix, desenes de milers de persones van sortir als carrers de la capital, Kíev, en una manifestació que es va acabar amb topades violentes amb la policia.

No pas menys de cent persones van haver de rebre atenció mèdica, la meitat de les quals van quedar hospitalitzades. Per la seva banda, el Ministeri d’Interior ucraïnès ha indicat que quasi cent policies han quedat ferits i una seixantena han hagut d’ésser hospitalitzats arran dels incidents de la nit. També s’han detingut una vintena de persones.

Per a contenir l’esclat de violència i evitar que derivi en un conflicte civil, Ianukóvitx va decidir ahir mateix de crear una comissió amb representants de l’oposició per a buscar la fi de la crisi política.

Manifestació de diumenge:

Protestes i esclat de violència:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any