Naix a Ontinyent la primera cooperativa elèctrica de la Vall d’Albaida

  • Comercialitzarà exclusivament energia provinent de fonts renovables

VilaWeb
Redacció
10.01.2014 - 17:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 20 de gener vinent obrirà a Ontinyent la primera cooperativa elèctrica de la Vall d’Albaida dedicada a la comercialització d’energia elèctrica renovable. SENEO oferirà als ciutadans de la comarca la possibiitat de ser part d’aquest projecte cooperatiu que gestionarà ‘uns bons preus per a la llum, per a l’adquisició de l’energia, ja que l’energia és un element bàsic per a la nostra vida, i creiem que els usuaris hem de tindre el dret de decidir quin tipus d’energia volem consumir i en quines condicions’, segons va afirmar el president de la coopertiva, Gonzalo Bas, en la presentació del projecte als mitjans.

Per a poder contractar amb aquesta comercialitzadora cal ser soci de la cooperativa, la qual cosa implica una aportació inicial mínima de cinc euros per als particulars, que correspon a un títol participatiu. En el cas de persones jurídiques, amb una potència contractada de més de 15 Kw, l’import del títol necessari per a fer-se soci serà de 50 euros.

Tota l’energia que distribuirà SENEO té l’origen en fonts renovables, adquirida des de l’Associació de Cooperatives de Consum i Entitats del Sector Elèctric (ACCESE) formada per iniciatives d’economia social que gestionen el seu propi subministrament elèctric. Aquesta visió social és una altra de les característiques de la cooperativa, que aspira a generar guanys per als socis i per a la societat de la Vall d’Albaida. i contribuir a generar un canvi en el model energètic.

La cooperativa farà un acte de presentació pública divendres 17 de gener, a les 20.00, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent,

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any