Fabra arriba a Bellús entre crits de ‘dimissió’ i ‘fora corruptes’

  • El president inaugura un centre per a majors protegit per trenta agents

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.01.2014 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha encetat l’agenda oficial de l’any com la va acabar el 2013, enmig dels xiulets i de les protestes que el segueixen allà on va des que va anunciar i executar el tancament de RTVV. En aquesta ocasió ha estat a Bellús, on aquest matí de dijous ha inaugurat el Centre de Cultura de Majors, acompanyat de batles del PP d’algunes comarques. També hi han assistit la consellera de Benestar Social, Asunción Sanchez Zaplana, i la Directora General de Majors Pilar Albert.

Tot i el desmesurat dispositiu de seguretat, en marxa des de les set del matí, i la poca antel·lació amb què s’informà de la visita, uns quaranta manifestants d’arreu la Vall d’Albaida esperaven el president amb pancartes i xiulets davant l’atenta mirada dels prop de trenta agents de policia i Guardia Civil desplaçats, que s’encarregaven de mantenir la gent darrere d’unes tanques habilitades per a l’esdeveniment.

D’entre els manifestants, n’hi havia d’afectats per la desastrosa gestió de la Llei de Dependència, famílies amb xiquets de pobles que pateixen les retallades escolars, i membres de col·lectius de la comarca. La Plataforma del Fem de la Vall d’Albaida ha posat una pancarta reivindicativa al cordó policial, i fins i tot han aconseguit d’entrar a dins l’acte.

Fabra ha estat rebut amb crits de ‘Fora corruptes de la Vall d’Albaida’ i ‘Fabra dimissió’, a més de càntics, consignes i xiulets mentre a l’interior es feien els habituals discursos dels representants polítics. En el seu parlament, l’alcaldessa de Bellús Susana Navarro ha fet referència a l’esplendor que va viure el poble quan funcionaven els Banys de Bellús, i ha agraït ‘el compromís personal amb tots els valencians i valencianes’ d’Alberto Fabra. Després dels discursos, els assistents han disposat d’un esplèndid vermut amb un tallador de pernil professional, dolços i vi.

Mentrestant, a fora els manifestants demanaven si era possible de traure fora ‘algun platet de xoriç’. Fins i tot han arribat a celebrar una inauguració simbólica darrere del cordó policial, davant la qual alguns agents han hagut de dissimular el riure.

Acabat l’acte, Fabra ha eixit aplaudit per la comitiva i xiulat pels que l’esperaven a fora.

Broma de mal gust

El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida s’ha afanyat a criticar la visita que ha qualificat de ‘broma de mal gust’ pel fet d’inaugurar una obra pressupostada en 37.000 euros quan el Consell ‘té un deute de milions d’euros en subvencions impagades a municipis de tota la comarca’.

El portaveu socialista del grup municipal a l’Ajuntament de Bellús, Joan V.Garcia, ha assegurat que demanarà en el pròxim ple municipal de saber si el vi d’honor ‘l’ha pagat el poble o el Consell’, i ha lamentat ‘la mala imatge que es dóna de la classe política amb actes com aquest, amb tants alts càrrecs que deixen de costat les seues funcions per a assistir a la inauguració d’una obra com aquesta només per a aplaudir el President’.

Nova depuradora a Bellús

En el seu discurs, Fabra ha anunciat que la Generalitat licitarà enguany les obres de la nova depuradora de Bellús, amb una inversió de 850.000 euros. Segons ha dit, el projecte està en fase de redacció, i previsiblement estarà conclòs durant el mes de gener, per tal que es puga començar a construir enguany i entre en servei el 2015.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any