Biel Mesquida i Maria del Mar Bonet protagonitzen la Nit de la Cultura

  • Estrenen un espectacle d'homenatge a Rosselló-Pòrcel al Principal de Palma · També s'hi lliuraran els Premis 31 de Desembre de l'Obra Cultural

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Teatre Principal de Palma acull aquest vespre una nova edició de la Nit de la Cultura organitzada per l’Obra Cultural Balear (OCB). Durant el transcurs de la cerimònia s’entregaran els Premis 31 de Desembre i també s’hi estrenarà ‘De vida ardent’, un espectacle conjunt de l’escriptor Biel Mesquida i la cantant Maria del Mar Bonet basat en la vida i obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

‘De vida ardent’ és un tribut a Rosselló-Pòrcel, ara que acaba l’any en què se n’ha commemorat el centenari del seu naixement a través de nombrosos actes. En un espectacle pensat especialment per a la nit d’avui, Mesquida i Bonet reten homenatge a l’escriptor mallorquí a través de la música i la poesia fent un repàs a la seva obra. Bonet cantarà els deu poemes que ha musicat durant la seva carrerera i Biel Mesquida en recitarà uns altres cinc. A més, també oferiran un poema i una cançó de Salvador Espriu, de qui aquest 2013 també se n’ha commemorat el centenari. Ho faran acompanyats de piano, contrabaix, percussions i acordió, sota la direcció d’Antoni Parera. Serà el moment àlgid d’aquesta Nit de la Cultura, que organitza cada any l’Obra Cultural.

Premis 31 de Desembre

Els premis 31 de Desembre reconeixen cada any persones i entitats per la seva tasca en favor de la llengua, la cultura i les senyes d’identitat pròpies. Enguany, els guardonats han estat la Viquipèdia, Tomeu Martí, l’Escola de Música Ireneu Segarra, Jaume Miró, el Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, Gabriel Bibiloni, David Pagès i l’Assemblea de Docents de les Illes. En concret, l’OCB ha atorgat el premi Francesc de B. Moll a l’edició en llengua catalana de l’enciclopèdia lliure en línia Wikipedia. El premi Josep Maria Llompart, per la seva banda, ha correspost a Tomeu Martí, per la seva trajectòria com a activista lingüístic i cultural i per la seva tasca com a escriptor i periodista.

El premi Emili Darder, que distingeix una iniciativa o experiència en el camp de l’educació o el lleure, ha correspost a l’Escola de Música Ireneu Segarra de Palma, i el Bartomeu Rosselló-Pòrcel, al dramaturg, animador cultural i investigador de la guerra del 1936-1939 al llevant mallorquí Jaume Miró.

El premi Bartomeu Oliver, a una activitat cívica desenvolupada en un determinat àmbit territorial o social, s’ha concedit al Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, nascut el 1978 com a escola de ball de bot de la delegació de l’OCB.

El premi Miquel dels Sants Oliver, que distingeix un treball editat durant l’any de la convocatòria, ha correspost a ‘Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat’, del professor Gabriel Bibiloni, i el guardó Aina Moll i Marquès s’ha concedit al filòleg David Pagès.

Finalment, la junta directiva de l’OCB ha atorgat el premi Gabriel Alomar a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any