L’Assemblea de Docents, la Viquipèdia, Tomeu Martí i Gabriel Bibiloni, entre els guardonats amb els Premis 31 de Desembre

  • L'Obra Cultural Balear n'ha anunciat els guanyadors, que rebran el guardó el 29 de desembre

VilaWeb
Redacció
21.12.2013 - 17:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat avui a Palma els Premis 31 de Desembre, que des del 1987 reconeixen cada any les persones i entitats que han fet una tasca important en favor de la llengua, la cultura i els trets d’identitat propis. Es lliuraran, el 29 de desembre al Teatre Principal de Palma, a la Viquipèdia, Tomeu Martí, l’Escola de Música Ireneu Segarra, Jaume Miró, el Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, Gabriel Bibiloni, David Pagès i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

En concret, l’OCB ha atorgat el premi Francesc de B. Moll a la l’edició en llengua catalana de l’enciclopèdia lliure en línia Wikipedia. El premi Josep Maria Llompart, per la seva banda, ha correspost a Tomeu Martí, per la seva trajectòria com a activista lingüístic i cultural i per la seva tasca com a escriptor i periodista.

El premi Emili Darder, que distingeix una iniciativa o experiència en el camp de l’educació o el lleure, ha correspost a l’Escola de Música Ireneu Segarra de Palma, i el Bartomeu Rosselló-Pòrcel, al dramaturg, animador cultural i investigador de la guerra del 1936-1939 al llevant mallorquí Jaume Miró.

El premi Bartomeu Oliver, a una activitat cívica desenvolupada en un determinat àmbit territorial o social, s’ha concedit al Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, nascut el 1978 com a escola de ball de bot de la delegació de l’OCB.

El premi Miquel dels Sants Oliver, que distingeix un treball editat durant l’any de la convocatòria, ha correspost a ‘Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat’, del professor Gabriel Bibiloni, i el guardó Aina Moll i Marquès s’ha concedit al filòleg David Pagès.

Finalment, la junta directiva de l’OCB ha atorgat el premi Gabriel Alomar a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

En la conferència de premsa de presentació, hi han assistit el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, i l’artista de Santa Margalida Guillem Crespí Alemany, autor de la serigrafia amb què s’obsequiarà els premiats, feta per a l’ocasió i que acompanya l’escultura ‘Paraula’, de Pere Martínez ‘Pavía’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any