Margallo: ‘Catalunya quedaria fora de totes i cadascuna de les institucions internacionals’

  • El ministre espanyol compara un estat català amb Ossètia del Sud i Abkhàsia

VilaWeb
ACN
03.12.2013 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García Margallo, ha dit que una Catalunya independent quedaria exclosa del sistema de Nacions Unides, de la Unió Europea i de l’OTAN. Segons el ministre, si Catalunya s’independitzés a través d’una declaració unilateral no reconeguda per l’ordenament constitucional, quedaria fora de ‘totes i cada una de les institucions internacionals’. Margallo ha dit també que Catalunya podria acabar com Abkàsia i Ossètia del Sud, reconegudes per una minoria d’estats i fora dels organismes internacionals. Les escissions de territoris “són moviments que van en contra del corrent de la història”, ha dit.

Aquestes són les declaracions de Margallo:

Margallo ha assegurat que “el principi bàsic perquè un estat sigui membre d’una organització és que compleixi les condicions d’¡un estat”. Ha apuntat que és necessari que, si es produeix una declaració unilateral, “sigui reconeguda internacionalment”, fet que, segons Margallo, “depèn del reconeixement per l’ordenament constitucional.” “Si no hi ha reconeixement, queda automàticament exclosa de totes les organitzacions internacionals”, ha dit en al·lusió a Catalunya.

En aquest sentit, Margallo ha insinuat que el procés català podria acabar com Abkàsia i Ossètia del Sud, “estats recent nascuts que estan reconeguts per Rússia, Bielorússia, dues illes del Pacífic i dos estats d’Amèrica Llatina”, i que han quedat fora dels organismes internacionals.

Preguntat per si una Escòcia independent, amb l’acord del Regne Unit, tindria cabuda a la Unió Europea, Margallo ha respòs que “quan això passi li preguntin” però també ha afegit que les seves “simpaties per les escissions dels territoris és perfectament descriptible”. “En un procés d’integració europea que cada vegada ha de ser més accelerat són moviments que van en contra del corrent de la història”, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any