El PP aprova a les Corts la liquidació de RTVV en un ple tens

  • La majoria del PP fa servir la seva majoria per a aprovar el tancament de l'ens

VilaWeb
Redacció
27.11.2013 - 11:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La majoria del PP a les Corts Valencianes ha convalidat el decret llei pel qual el Consell va nomenar el nou director de l’ens i els membres del consell d’administració i també ha votat a favor d’aprovar la proposició de llei per a la supressió del servei de RTVV en lectura única. Això vol dir que des de demà, quan es publicarà en el Diari Oficial la decisió, el tancament ja es podria dur a terme. L’oposició ha criticat amb duresa la decisió, i ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que dimiteixi.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha anunciat que el seu grup presentaria una querella per responsabilitat d’acció patrimonial contra els consellers com a membres de la junta RTVV. Ha avisat que la junta d’accionistes, que és el Consell, hauria de respondre amb el seu patrimoni per haver actuat de manera negligent. ‘No els eixirà de bades’, ha advertit Morera al govern del PP, i ha dit als consellers que s’assessoressin abans de prendre la decisió definitiva. 

Emissió en directe de Nou 24 de la sessió a les Corts

La primera votació, en què s’ha convalidat el decret llei, ha estat polèmica, perquè catorze diputats, tant del PP com de l’oposicó, no han arribat votar: el president de la cambra, Juan Cotino, ha obert el temps de votació en un moment de rebombori, i aquests diputats no s’han assabentat que es votava o bé no han tingut temps de fer-ho.

Tot i la proposta de viabilitat presentada pel comitè d’empresa, Alberto Fabra deia que el manteniment de l’ens era inassumible: ‘Vam intentar que fos viable, un model que pogués ser assumible, però una sentència de nul·litat del procés ha fet que no puguem tornar a la situació anterior. Quan no n’hi ha per a tot, cal prioritzar. Ho hem fet amb la nostra televisió, tot i ser una decisió difícil.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any