‘L’abstracció de Rafael Canogar’ a l’Institut Valencià d’Art Modern

  • Una exposició repassa tota l’obra abstracta de l’artista, que va des del 1957 a l’actualitat

VilaWeb
Redacció
22.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Institut Valencià d’Art Modern dedica una mostra retrospectiva a l’obra de Rafael Canogar, un dels principals representants de l’art abstracte europeu. L’exposició, que es podrà veure fins el 2 de febrer a la galeria 7 del museu, és formada per trenta-tres obres de la col·lecció particular de l’artista. ‘L’abstracció de Rafael Canogar’ repassa la llarga relació entre el pintor i aquesta tècnica, d’ençà que es professionalitzà, el 1957.

L’exposició s’organitza a partir de tres moments clau en la trajectòria del creador. Primer hi ha els primers treballs abstractes de la dècada dels cinquanta, després les pinzellades marcades que el van distingir a final dels anys setanta i finalment l’obra objectual de la dècada dels noranta. Aquesta darrera etapa va evolucionar, al tombant de segle XXI, cap a l’organització de l’espai i el joc entre els diversos elements de les seves composicions.

El treball de Rafael Canogar va ser descobert a la Biennal de Venècia del 1958. Hi va participar amb joves pintors avantguardistes del col·lectiu artístic madrileny El Paso. Arran de l’èxit assolit, la seva obra va començar a cotitzar-se i va agafar un ritme frenètic de creació que el va portar a experimentar amb tot un seguit de variants de l’abstracció. Ara, amb la perspectiva dels anys, la seva obra ens permet de repassar a la perfecció la trajectòria de l’abstracció de la segona meitat del segle XX. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any