Kilian Jornet, ‘l’ultra-terrestre’, segons France 2

  • Us oferim el vídeo emès aquesta setmana a la cadena francesa, que analitza les increïbles capacitats físiques del corredor català

VilaWeb
Redacció
01.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’ha dit en força ocasions, per mirar d’explicar la seva extraordinària condició física, que el corredor de muntanya Kilian Jornet, havia de ser un extraterrestre. Que no podia ser humà. La cadena francesa France 2, assumint que Jornet no podia provenir d’un altre planeta, ha adoptat un nou terme per a referir-s’hi: ‘l’ultra-terrestre.’ Aquest és el títol del reportatge que va emetre dimecres d’aquesta setmana i en qual analitza a fons l’excepcional forma física de Jornet: la respiració, el batec del cor, el consum d’oxigen, etc. El resultat? Jornet té unes capacitats tan excepcionals com precioses, molt per sobre de la mitjana de la resta d’humans. És, en definitiva ‘l’ultra-terrestre’. Vegeu ací el vídeo:

Vegeu també els vídeos de l’increïble rècord de Jornet pujant al mont Cerví, de 4.478 metres, i baixant-ne en tan sols 2 hores, 52 minuts i 2 segons. Es tracta d’un recull d’imatges aèries del vertiginós descens de Jornet des del cim del Cerví, penjades al compte de Facebook del seu acompanyant, Seb Montaz:


Una cadena de televisió local va captar, per la seva banda, l’arribada de Kilian Jornet a la plaça de l’Església de Breuil-Cervinia, plena de gom a gom:

El Cerví o Matterhorn és una muntanya a la regió dels Alps Penins, fronterera entre Suïssa i Aosta. Amb 4.478 metres, és un dels cims més alts dels Alps. Els seus quatre vessants escarpats s’orienten, per damunt de les glaceres circumdants, als quatre punts cardinals. El Cerví va ésser l’últim dels grans pics dels Alps a ésser escalat.

Poc abans Jornet ja va batre també un nou rècord pujant al Mont Blanc i baixant-ne en menys de cinc hores. Va superar en quatre hores i cinquanta-set minuts un desnivell de més de set mil metres acumulats. D’aquí a finals d’any, Jornet intentarà batre un nou rècord, el de l’Elbrus, la muntanya més alta de totes les que ha intentat pujar fins ara, amb 5.642 metres. Contràriament als casos del Cerví i el Mont Blanc, en aquest cas només intentarà batre el rècord d’ascensió, que actualment és de tres hores, vint-i-tres minuts i vint-i-set segons.


Notícia relacionada:

Com s’ho va fer Kilian Jornet per batre el rècord del Mont Blanc? (12-7-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any