Lou Reed, un gran amic de la cultura catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.10.2013 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La figura de Lou Reed té també una connexió amb la cultura catalana. Des del primer concert al nostre país el 1975 (quan encara actuava la censura franquista i no se li van permetre de cantar temes com el conegut ‘Heroin’), va visitar sovint Catalunya o bé demostrava, allà on era, la seva admiració per la literatura catalana.

N’és una bona mostra l’admiració pels poetes catalans, que es va traduir en projectes artístics com l’espectacle ‘Made in Catalunya’ (ací en teniu el llibret) al Baryshnikov Center de Nova York, el 2007, on va recitar amb la seva companya Laurie Anderson i Patty Smith versos de Brossa, Casasses, Espriu, Estellés i Martí i Pol, entre més autors.

El 2008 ho va tornar a fer a Barcelona, en el Festival de Poesia ‘Kosmópolis’ del CCCB, on va presentar el llibre de versos ‘Travessa el foc’. En la conferència de premsa prèvia, Reed va parlar de política i del conflicte al País Basc (vídeo).

I el 2009 va dur amb Laurie Anderson ‘The Yellow Pony’ al Festival de la Porta Ferrada.

Amb barretina

El desembre passat, Lou Reed va sorprendre a la seva pàgina de Facebook amb la publicació d’una caricatura seva on apareixia amb barretina i, de fons, un paisatge que recordava Montserrat. El dibuix es va publicar al costat del vers ‘Jingle all the way’, de la nadala ‘Jingle Bells’, i un vincle a un vídeo amb la seva cançó ‘The Bells’ (1979). El més sorprès de tots va ésser l’autor de la caricatura, el dissenyador gràfic Xavier Boronat.

Notícies relacionades:

Bloc de Vicent Partal: Quan Lou Reed llig Estellés (24-3.2007)

VilaWeb TV: Lou Reed: ‘M’interessa molt el conflicte basc’ (24-10-2008)

Lou Reed penja a Facebook una caricatura seva amb barretina (16-12-2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any