Els mestres de les Illes suspenen la vaga temporalment però continuen la lluita

  • Demà decidiran quan tornen a les escoles · Quan ho facin, ho faran sense aplicar el TIL

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Docents de Mallorca, reunida aquesta tarda a Porreres, ha acordat (comunicat) en una votació de suspendre temporalment la vaga indefinida que ja fa tres setmanes que dura contra l’aplicació del polèmic decret de trilingüisme, el TIL. Això sí, la lluita continuarà amb una nova estratègia, vist l’immobilisme del govern, que molt probablement passarà per començar el curs sense aplicar el TIL, que els docents consideren no vigent perquè no ha estat aprovat pels consells escolars. A més, en declaracions a VilaWeb, les portaveus del sindicat STEI a Mallorca i a Menorca, Maria Antònia Font i Maria Camps, insisteixen a dir que es tracta d’una ‘suspensió’ i no d’una ‘desconvocatòria’ de la vaga.

Les assemblees de totes dues illes han acordat fer confiança als comitès de vaga, que demà es reuniran per a decidir quan comença la suspensió temporal de la vaga, és a dir, el curs. Aquests comitès també decidiran en quin moment es reprendrà la vaga, en cas que les negociacions amb el govern continuïn sense avançar. També decidiran noves formes de protesta. Tot amb tot, la votació ha estat ajustada: a l’assemblea d’avui a Mallorca s’han mostrat a favor de suspendre provisionalment vaga 143 dels 156 centres educatius. També demà, Eivissa i Formentera decidiran en assemblea si ratifiquen aquesta decisió.

Aquesta decisió arriba el mateix dia en què el comitè de vaga i els sindicats s’han reunit per enèsima vegada amb el govern a la mesa de negociació sense que s’arribés a cap acord.

D’ençà que s’ha conegut la decisió, la xarxa s’ha omplert de mostres de suport a l’Assemblea (@assembleadocent)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any