El socialista Belloch demana la suspensió de l’autonomia de Catalunya

  • Insisteix que la finalitat d'ETA i la del procés català són la mateixa

VilaWeb
ACN
01.10.2013 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha plantejat avui que el senat suspengui l’autonomia de Catalunya si insisteix en la consulta. En declaracions a la Ser, ha recordat que la constitució preveu aquesta funció de la cambra alta si una comunitat incompleix les regles. ‘Una de les poques funcions que té el senat és suspendre l’autonomia. El govern pot proposar al Senat que s’adopti una mesura de suspensió, per exemple en matèria electoral o de seguretat’, ha dit Belloch, que també ha fet al·lusió a les declaracions que va fer diumenge relacionant ETA amb Catalunya. Ha insistit que la finalitat d’ETA i del procés català són la mateixa per més que els mètodes siguin diferents.

Heus ací les declaracions de Belloch a la Ser:

‘Convé que d’una vegada sàpiguen que no existeix ni una possibilitat, i fins i tot hi ha d’altres, com la que preveu la constitució, una de les poques funcions que té el senat, que és suspendre l’autonomia’, ha avisat als que volen una consulta.

Sobre les afirmacions que va fer el cap de setmana vinculant ETA amb el procés català, ha assegurat que ‘no és que pretengui comparar’, però la finalitat de la l’organització i dels que volen la consulta ‘és la mateixa, que Catalunya decideixi el seu futur, i no pot, el decideix Espanya’. Ha reconegut, però, que els mètodes en el cas català 0són legítims, fins i tot democràtics. Però el final no’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any