Els directors d’escola balears i els inspectors demanen la mediació de la universitat

  • Quart dia de vaga indefinida als centres educatius de les Illes

VilaWeb
Redacció
19.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continua la vaga indefinida dels mestres de les Illes contra el decret de llengües i la política educativa del govern de José Ramón Bauzá. Les parts del conflicte continuen ben distants i la posició del govern sembla inflexible. Per això, la Federació d’Associacions de Directors d’Educació Secundària de les Illes Balears (FADESIB), l’Associació de Directors d’Infantil i Primària de Mallorca (ADIPMA) i l’Associació d’Inspectors d’Educació de les Illes Balears (ADIDE) han proposat que la Universitat de les Illes Balears (UIB) actuï de mediadora en el conflicte educatiu.

Els funcionaris demanen en un comunicat que la UIB s’impliqui en la resolució de la situació, ‘davant el greu conflicte existent en el nostre sistema educatiu, especialment pel que fa a l’aplicació del pla de tractament integrat de llengües (TIL) que l’administració educativa i el govern volen implantar de forma immediata aquest curs escolar sense considerar les enormes dificultats pedagògiques que implica’.

Els tres col·lectius demanen ‘la mediació de la Universitat de les Illes Balears, del rectorat i dels seus òrgans de govern, amb la Conselleria d’Educació i el Govern per tal d’aconseguir una adequada aplicació del TIL, amb criteris tècnics i pedagògics i amb respecte a l’ordenament jurídic vigent’.

I creuen que ‘la societat, la comunitat educativa i sobretot l’alumnat són mereixedors de tots els esforços necessaris en benefici de la millora de la qualitat del sistema educatiu’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any