Anul·lada la cursa paral·lela a la Via Catalana…

  • Dc. 4 de setembre del 2013.
    ... per culpa prefectoral : Després que el representat de la prefectura no garantís el tall de la circulació a la RD 900, els organitzadors de la cursa simbòlica que tenia de transcórrer allargant la cadena humana que unirà el Pertús i el Voló, el pròxim 11 de setembre, han decidit anular-la...>>

VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 05:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat 29 d’agost representants de la branca nord-catalana de l’ANC, van tenir una reunió a la sotsprefectura de Ceret,  on van presentar al sotsprefecte, a la gendarmeria, i a batlles, els actes previstos a Catalunya Nord per a la Via Catalana. Segons els organitzadors ‘ El representant del prefecte va assegurar que no tenia res en contra la manifestació en si mateixa però veia complicat tallar el trànsit de la carretera D900, aquesta que va del Voló al Pertús. Ara per ara no sabem si la carretera serà o no tallada, aquest fet nos obliga a canviar de plans’.

Expliquen que ‘hem decidit anul.lar l’organització de la caminada i de la cursa que havien de portar caminaires i corredors de Morellàs al Voló. Si malgrat la nostra demanda, la prefectura mantingués el trànsit a la D900, el perill que faríem córrer als participants seria massa important. Si malgrat la suspensió de l’acte unes persones decideixen caminar o córrer per Catalunya, ho faran per compte propi.’.

També s’han anul·lat els actes propis del matí del 11 de setembre, és a dir  l’acte a Rià i a la Porta dels Països Catalans.  Aquests actes seran reemplaçats  per una concentració el diumenge 8 de setembre a la Porta dels Països Catalans de Salses ales 11h del matí i una altra concentració el dimarts 10 de setembre al Castellet de Perpinyà a les 18h30.

Però l’acte principal, els 400 km de cadena humana ‘Via catalana cap a la independència’ l’11 de setembre continua del tot vàlid i s’anuncia com un èxit total, inlcouent el troç del Pertús cap al nord i els del País valencià cap al sud!

Aquest dia 11 serà molt desaconsellat, si no és prohibit, anar al Pertús si no és per partcipar a la ‘Via’ : hi haurà gran problema de circulació TOTA la tarda. I els qui volen anar del Pertús encara més cap al sud tindran la carretera bloquejada (prohibida) també tota la tarda, fins al País valencià (però l’autopista nord-sud serà gratuïda a tot el territori de la CAC (Comunitat autónoma da Catalunya), quasi tota la tarda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any