Obama demana al Pentàgon que es prepari per a una possible intervenció a Síria

  • El Departament de Defensa comença a mobilitzar vaixells de guerra

VilaWeb
Redacció
24.08.2013 - 10:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president dels EUA, Barack Obama, ha ordenat al Pentàgon que es prepari per a possibles accions militars a Síria, segons que ha assegurat el secretari de Defensa, Chuck Hagel, que també ha insinuat que ja han començat alguns moviments de les forces navals nord-americanes en aquest sentit. En concret, Obama hauria ordenat moviments específics al Pentàgon per a preparar una possible acció militar que ‘requereix posicionar’ les forces militars dels EUA segons la decisió que adopti el president.

‘El Departament de Defensa té la responsabilitat de proporcionar al president opcions per a les possibles contingències, i això requereix posicionar les nostres forces i actius per a poder dur a terme totes les opcions que el president pugui elegir’, segons Hagel.

Aquests moviments tenen lloc després de la denúncia de l’oposició siriana d’un atac amb armes químiques contra posicions rebels a la capital del país, Damasc, atribuït a les tropes fidels del president Baixar al-Assad. La rebel Coalició Nacional Siriana va denunciar que més de mil persones, la majoria civils, van morir dimecres arran d’un atac llançat pel règim a la zona de Guta Oriental, als afores de Damasc.

Notícia relacionada:

L’ONU no investigarà el suposat atac químic a Síria (22-8-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any