Policies de paisà aturen Fermin Muguruza a l’aeroport de Palma

  • També als seus acompanyants i a Tomeu Martí, que els havia anat a buscar · Ell mateix relata els fets a VilaWeb

VilaWeb
Redacció
08.08.2013 - 20:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Ens han volgut deixar clar que saben qui som, on som i que aquí tenen el territori controlat.’ D’aquesta manera Fermin Muguruza relata en declaracions a VilaWeb ‘l’episodi desagradable’ que ell i els seus acompanyants (els membres del grup Zuloak) han viscut avui a horabaixa en arribar a l’aeroport de Palma. Han recollit l’equipatge i, quan ja eren fora de la terminal i s’encenien una cigarreta, dos policies de paisà que els havien seguit des de l’interior de l’aeroport s’han identificat amb les plaques policíaques i els han fet una sèrie de preguntes: què feien a Palma, per què, amb qui anaven, on s’estaven, quants dies s’hi quedaven, etc. També els han demanat els carnets d’identitat i han fet un parell de trucades.

Tomeu Martí, coordinador de l’Obra Cultural Balear, era a l’aeroport per recollir-los i acompanyar-los a CineCiutat, on avui es presenta el film documental ‘Zuloak’, dirigit per Muguruza. Quan Martí els ha trobat, la policia ha repetit el mateix procediment i li ha fet les mateixes preguntes. ‘No només volien deixar-nos clar que ens tenen permanentment controlats, sinó que volien deixar clar a la gent d’aquí que ens acull que també està sota control’, explica Muguruza a VilaWeb. Tan bon punt han marxat, els policies els han seguit fins als cotxes, molt probablement per anotar-ne les matrícules. ‘Volien marcar territori, d’una manera molt desagradable’, rebla Muguruza. Martí ha relatat els fets també a través del seu compte de Twitter.

Tant Muguruza com Zuloak participaran demà al concert de suport a Ona Mediterrània que es farà al Palau d’Aiamans de Lloseta, a partir de les 20.30.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any