El conseller Castellano, de cacera amb un empresari a qui va adjudicar 22 milions

  • L'oposició vol explicacions i veure el contracte sencer

VilaWeb
Redacció
05.08.2013 - 09:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Governació i secretari general del PP valencià Serafín Castellano és un gran afeccionat a la caça, i entre els qui han compartit amb ell una jornada de caça hi ha Vicente Huerta, director general de l’empresa aeronàutica Avialsa T-35. El diari Levante ha publicat aquest cap de setmana una fotografia on se’ls pot veure amb desenes d’ànecs com a trofeus de caça i explica que l’empresa Avialsa va rebre, per tramitació urgent, el març del 2010 una adjudicació de més de 22 milions d’euros pel servei d’avions destinats a l’extinció d’incendis forestals. L’oposició ja ha demanat explicacions. 

L’adjudicació a Avialsa que es feia un any després de l’escàndol pels contractes atorgats a dit per part de Castellano a José Miguel Pérez Taroncher, amb qui comparteix jornades de caça i partits de pilota. 

Arran de la publicació d’aquesta informació, el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat que demanaria la compareixença del conseller a la Diputació Permanent de les Corts perquè ‘aclarisca l’escàndol de les contractacions’ i ‘explique les relacions que manté amb empreses que han rebut quantitats milionàries de diners públics en aquests últims anys’. Puig recorda que Castellano ha ocupat diverses conselleries de la Generalitat i destaca que ‘la gravetat de les acusacions que pesen sobre ell exigeixen una explicació immediata i transparent, ja que l’ombra de les adjudicacions a empreses amigues i la manca de llum en els contractes no pot convertir-se en un mecanisme habitual de funcionament de les administracions valencianes’. Per això ha instat el president Alberto Fabra a obligar Castellano ‘a donar la cara’, i no emparar ‘les possibles irregularitats’. També s’ha demanat on havia quedat la línia roja marcada pel president de la Generalitat. 

Per la seva banda, el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, critica que la figura de Castellano es troba cada cop més en entredit, ‘per raons d’ètica i també d’estètica’. En un comunicat, diu: ‘Portem mesos intentant veure els contractes amb el seu amic Taroncher, i de moment, el PP i el Consell mantenen una forta opacitat intentant protegir-lo. D’una altra banda, ens assabentem que va de cacera amb un empresari a qui va adjudicar un contracte de 22 milions d’euros per la via d’urgència.’ Per això anuncia que el seu grup demanarà l’expedient complet per saber si es van complir els tràmits legals.   

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any