El balanç de la tragèdia de Sant Jaume de Galícia: 80 morts i 140 ferits

  • Vint dels viatgers es troben en estat crític i la Xunta declara set dies de dol oficial

VilaWeb
ACN
25.07.2013 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’accident ferroviari de Sant Jaume de Galícia ha deixat un balanç de 80 morts i 140 ferits, dels quals 20 es troben en estat crític, segons el darrer balanç oficial. Aquest dijous el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo ha comparegut davant dels mitjans de comunicació, en què també ha informat que la Xunta ha declarat set dies de dol oficial per la tragèdia d’ahir al vespre. L’accident es va produir ahir al vespre en una corba tancada a quatre quilòmetres de l’entrada de l’estació de Sant Jaume de Galícia. Una de les hipòtesis és que el comboi entrés amb un excés de velocitat, concretament a uns 190 quilòmetres per hora en lloc dels 80 marcats com a límit en aquell tram.

Núñez Feijoo ha agraït la resposta arribada ‘de totes les parts’ i dels ciutadans gallecs després de la tragèdia. ‘Plorem les víctimes, els sentiments que patim s’uneixen a l’agraïment a la resposta arribada de totes les parts’, ha dit el president gallec. El president gallec també ha destacat ‘l’orgull’ del poble gallec, que ha definit com a ‘compromès, solidari i exemplar’.

Núñez Feijoo ha assegurat que és ‘conscient’ que el suport expressat per nombrosos governs, partits polítics, a més de la Casa Reial i els Prínceps d’Astúries no podran ‘aplacar el dolor’ d’aquests moments i ha destacat que darrera aquesta desesperació hi ha ‘proximitat, patiment i consternació de tot Sant Jaume, Galícia, Espanya i de tot el món’.

Mentrestant, aquest matí el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha visitat la zona del sinistre, on encara continua la recerca de cossos i la investigació per determinar les causes dels fets, i està previst que presideixi el consell de govern extraordinari convocat amb motiu de l’accident.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any