Onze grups i cantants han confirmat ja que tocaran en el concert ‘Ontinyent, poble del País Valencià’

VilaWeb
Redacció
28.05.2013 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El concert en defensa del nom del País Valencià anunciat a Ontinyent ha pres ja forma, amb la confirmació de la participació d’onze cantants i grups que actuaran dissabte 8 de juny als jardins de la Glorieta. ‘Ontinyent, poble del País Valencià’ compta ja amb un cartell amb els noms de Tashkenti, la Trocamba Matanusca, Kaoba, Carles Pastor, Neuròtics, Mal Abuso, La Marabunta, Toni de l’Hostal, Andreu Valor, Hugo Más i Pep Gimeno ‘Botifarra’. Pepe Pla, regidor de Joventut i d’Eduació, àrees que organitzen la convocatòria, no ha descartat noves incorporacions al concert i ‘alguna altra actuació sorpresa’. Per al regidor, no estracta d’un concert reivindicatiu, sinó ‘de normalització del terme País Valencià’.

El concert, gratuït, serà de sis de la vesprada a les deu de la nit, i anirà acompanyat de paradetes d’artesania. També s’hi disposarà d’un espai pictòric on els assistents hi podran fer intervencons artístiques.

La convocatòria respon a l’ofensiva del PP contra l’ús de ‘País Valencià’. Recordem que des del 15 d’aquest mes de maig és prohibit de fer servir el nom de ‘País Valencià’ a les Corts i al Consell. Ho va aprovar el PP, que va fer valer la seua majoria a les Corts Valencianes per tirar endavant la proposició no de llei que insta que les institucions i el Consell no tramiten cap iniciativa parlamentària o altres escrits que ‘no respecten la denominació oficial de Comunitat Valenciana o la substituïsca per una altra’ com País Valencià. La proposició es va aprovar amb els 47 vots del PP a favor i els 37 vots de l’oposició en contra.

A més, el mateix dia, la formació juvenil del PP al País Valencià, Noves Generacions, va llançar la campanya ‘Les coses pel seu nom’ perquè ‘es desterre’ el terme País Valencià dels municipis que encara el mantenen als seus carrers i places, perquè considera que és ‘un reconeixement explícit de la paranoia dels Països Catalans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any