Desallotjat el rectorat de la UB

  • La universitat justifica el desallotjament · Els hi eren tancats, per la seva banda, acusen de violents els mossos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2013 - 12:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat de Barcelona (UB) ha justificat el desallotjament de la cinquantena d’estudiants i professors que mantenien ocupat el vestíbul principal de l’edifici històric del centre per la ‘violència exercida’ a l’impediment de la celebració del Consell de Govern, que aquest divendres tenia previst aprovar els comptes per al 2013, un pressupost que preveu la retallada de l’1,5%.

Segons la universitat, el desallotjament, que s’ha produït aquesta matinada amb el concurs dels antiavalots dels mossos d’esquadra, ha estat autoritzat per ‘la no acceptació de les vies de contacte i aproximació’ de la universitat amb els tancats, que van iniciar la seva protesta dijous. Els estudiants, però, han denunciat que en el desallotjament la policia ha actuat amb violència i que s’han ocasionat ferides lleus a deu persones. No hi ha hagut detinguts, però sí que s’han identificat uns quants dels tancats, que no han parat de cridar contra el rector de la universitat, Dídac Ramírez, per haver autoritzat l’actuació policíaca.

‘Ens desallotgen. No hi ha hagut càrrega, però sí violència a l’hora d’aixecar la gent del terra. Algunes hem sortit amb identificació. Moltes encara estan a dins’, relatava la Ruth, membre de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PDUP). Altres estudiants desallotjats han explicat que els policies els han ficat el dit a l’ull i els han torçat els canells per fer-los aixecar. Vegeu ací aquest vídeo del desallotjament, enregistrat pels mateixos desallotjats:

Els ocupants demanaven a l’equip de govern encapçalat per Ramírez i no reduís el personal docent i el PAS de cara al curs vinent. A més, exigeixen la derogació de la pujada de taxes per als estudants i la recuperació d’ajudes econòmiques reclamant transparència en els pressupostos de la UB. De fet, els tancats al rectorat van impedir ahir divendres la reunió del Consell de Govern de la UB que havia d’aprovar els pressupostos. És la segona vegada que les protestes forcen la suspensió de la sessió de l’òrgan de la UB: una concentració d’estudiants va fer el mateix el 17 d’abril passat.

Fonts de la UB van explicar que la no aprovació està retardant també la creació de noves places, nous ajuts i altres aspectes importants per al funcionament del centre el curs vinent.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any