Forta enganxada entre Herrera i Junqueras per les retallades a Salut

  • 'És llastimós que menteixis d'aquesta manera', ha dit el president d'ERC per Twitter a Herrera

VilaWeb
Redacció
24.05.2013 - 13:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Herrera i Oriol Junqueras s’han enganxat per Twitter arran d’un article del diari El País arran del vot en contra de CiU i ERC a una moció d’ICV-EUiA que demanava aturar el procés de reformulació de l’Institut Català de la Salut i salvaguardar la titularitat pública de l’Hospital Clínic. Herrera ha piulat la notícia d’El País, que titulava ‘ERC avala que CiU continuï amb les retallades en sanitat perquè el pressupost “el decideix Madrid”‘. 

La resposta de Junqueras ha estat contudent: ‘És llastimós que menteixis d’aquesta manera, Joan. Afortunadament, a ICV, hi ha molta gent amb una actitud molt més digna.’ 

Herrera, per la seva banda, li ha replicat: ‘No entraré en desqualificatius personals. No menteixo. Això és el que vau votar. I això és el que reflecteixen els mitjans’. La conversa, l’ha tancada Junqueras, que ha destacat que tant a la universitat com als ajuntaments i a Europa sempre havia col·laborat amb gent d’ICV. ‘I segur que continuarà essent així’.

El portaveu adjunt d’ERC al parlament, Oriol Amorós, també ha participat en el creuament de piulades per defensar la posició que va prendre el grup parlamentari d’Esuerra al Parlament.

CiU i ERC van rebutjar ahir la moció d’ICV-EUiA que demanava d’aturar el procés de reformulació de l’ICS fins a acordar amb professionals, sindicats, direcció dels centres i grups parlamentaris el desenvolupament de la llei de l’ICS. Una decisió criticada pels ecosocialistes, que van acusar la federació i els republicans de voler ‘trossejar’ l’ICS i voler privatitzar la gestió de l’Hospital Clínic, un dels altres punts de la moció. Tot i el vot en contra, CiU i ERC van refusar les acusacions i van registrar una proposta de resolució en defensa del caràcter públic de la salut i en què aposten pel diàleg i el consens per abordar aquests temes en el marc del pacte nacional de salut.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any