El PSC vota amb PP i C’s contra l’ús prioritari del català a l’administració pública

  • En una resolució per acatar les sentències del TSJC contra els reglaments lingüístics de les diputacions de Lleida i Girona

VilaWeb
Redacció
15.05.2013 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC ha votat a favor d’una resolució de Ciutadans, amb el suport també pel PP, que exigeix acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el reglament d’usos lingüístics de les diputacions de Lleida i de Girona. El TSJC va tombar l’ús prioritari del català en les comunicacions d’aquestes institucions amb els ciutadans. Segons ha dit el Partit Socialista en un piulet a Twitter després de la votació, el vot a favor de la resolució ha estat un error dels representants del partit a la comissió d’afers institucionals del parlament.

A més, la resolució que ha rebut el suport dels socialistes exigeix ‘aplicar els criteris establerts en les sentències del TSJC en totes les administracions públiques catalanes’. El PSC no ha volgut justificar en el moment de la votació el sentit del seu vot contra l’ús prioritari del català a l’administració.

La resolució no ha prosperat pels vots contraris de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP. Els representants socialistes a la comissió són Jaume Collboni, Núria Parlon i Marina Geli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any