Milers de manifestants a Barcelona, València i Palma per a commemorar els dos anys del 15-M

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2013 - 20:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants han sortit al carrer a Barcelona i a València per protestar contra el funcionament del sistema i els privilegis dels bancs i per a reivindicar la vitalitat del moviment dels indignats en el segon aniversari del 15-M, que es complirà dimecres vinent. Per als convocants, el 15-M del 2013 no és només un aniversari, és també un ‘moment de lluita intensa’. A Palma també hi ha hagut una concentració per al mateix motiu, tot i que ha estat menys nombrosa.

Continuen defensant que l’actual sistema polític i econòmic porta la immensa majoria de la població al desastre, i critiquen les mesures d’austeritat que empobreixen els serveis públics.

A Barcelona s’han aplegat manifestans de diferents moviments socials, que han sortit de la plaça de Catalunya i han acabat la marxa a l’Arc de Triomf. La marxa està encapçalada per membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i la tanquen un grup de ‘iaioflautes’, envoltats de molts altres col·lectius, com membres de les assemblees de barri del 15-M i de la marea groga per l’educació.

Als principals carrers de València s’han sentit consignes com ‘en diuen democràcia i n’és’ i ‘no ens representen’. Cinc columnes de manifestants han sortit de les torres de Quart i de Serrans, l’Hospital General, el pont d’Aragó i el CIE de Sapadors per confluir després davant de l’Estació del Nord, des d’on ha sortit la manifestació unitària sota el lema ‘Tots junts, més indignats que mai’.

Una gran pancarta mostrava les 727.500 raons per al canvi, coincidint amb el nombre de desocupats al País Valencià.

I a Palma un centenar de manifestants s’ha concentrat amb el lema ‘De la indignació a la rebel·lió’ i amb l’objectiu de “recordar que un govern que accepta tenir sis milions de desocupats és un govern il·legítim’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any