Joana Raspall, Toni Gomila i un estudi sobre Joan Fuster de Josep Iborra, alguns dels premis de la Crítica Serra d’Or

  • Es lliuren aquest migdia al Palau Moja de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.04.2013 - 11:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josefa Contijoch ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or 2013 de Novel·la per l’obra ‘Sense alè’ (novel·la que ja va ser reconeguda amb el premi Ciutat de Barcelona i és finalista al premi Crexells). Narcís Comadira s’ha endut el de Poesia per ‘Lent’, i Josep Iborra el d’Estudis Literaris per ‘Humanisme i Nacionalisme en l’obra de Joan Fuster’ (ha recollit el premi el seu fill, responsable de l’edició del llibre, ja que Iborra es va morir fa dos anys). Són alguns dels premis de la Crítica Serra d’Or que s’han anunciat aquest migdia.

En la categoria de literatura i assaig també s’ha destacat Rosa Cabré per ‘Baltasar Porcel i Llorenç Villalonga. Les passions ocultes. Correspondència i vida: Epistolari complet (1957-1976)’, i Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger, el de Traducció per ‘Antologia de Spoon River, d’Edgar Lee Masters’.

Dins l’apartat de Recerca, el Premi Crítica Serra d’Or 2013 de Recerca (Humanitats) ha estat per l’obra ‘Literatura catalana i cinema mut’, de Teresa Iribarren i Donadeu; el de Recerca (Altres Ciències) per a ‘Arrels germàniques de la matemàtica contemporània’, de Pilar Bayer, Jordi Guàrdia i Artur Travesa; mentre que el de Catalanística és per a Dominique de Courcelles, per ‘La paraula arriscada de Ramon Llull’.
 
Els premiats en la categoria de Teatre han estat per a Toni Gomila, que s’endú el de Teatre al text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició de ’Acorar’; el de Teatre a l’espectacle teatral per a ‘Ivan i els gossos de Hattie Naylor’, dirigit per Pau Carrió i interpretat per Pol López; i el de Teatre a l’aportació més interessant a la ‘Òpera Còmica de Barcelona’, de Viviana Salisi i Artur Arranz.
 
Finalment, els guanyadors en la categoria Literatura infantil i juvenil han estat Joana Raspall, pel conjunt de la seva obra, que s’emporta l’Infantil. Àngel Burgas ha estat premiat amb el Juvenil (Creació) per ‘Noel et busca’. I Virgínia Lorente ha aconseguit el Juvenil (Coneixements) per ‘Les meves cases favorites’.

La 46ena edició dels Premis de la Crítica Serra d’Or 2013, que atorga la revista Serra d’Or a les obres més destacades del 2012, és presidida pel P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any