El PP valencià vol retirar l’exposició sobre l’estatut, molest per l’ús de la senyera

  • Inclou documents sobre l'inici de l'autonomia, que ara el PP critica · Ja es va exposar l'any passat a la Universitat d'Alacant, amb un pròleg d'Alberto Fabra

VilaWeb
Redacció
25.04.2013 - 16:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diputats del grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes han demanat la retirada de l’exposició ‘Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’autonomia’, que hi ha als passadissos de l’hemicicle, molestos per la presència de quadribarrades. L’exposició fa un repàs dels anys de procés preautonòmic amb convocatòries de manifestacions sota el lema ‘Som una nació’; crides a la denominació oficial de català per a la llengua; el nom del territori com a País Valencià; o un manifest signat per Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés i Raimon, entre més. Això ha indignat els diputats del PP, que han qualificat l’exposició de pancatalanista i s’han negat a assistir a la inauguració.

En aquest sentit, el vice-president del grup a les Corts, Rafael Maluenda, ha dit que ho havia passat ‘molt malament’ veient la mostra. Troba que l’exposició ensenya uns anys convulsos des de l’òptica ‘d’una part interessada del que va passar i des de la línia pancatalanista’. I ha afegit que s’havia quedat mol disgustat.

Sobre la petició de retirar l’exposició, fonts de les Corts han dit a l’ACN que no hi havia data de tancament i que es mantindria ‘uns dies més’.  

‘Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’autonomia’ ja es va exposar ara fa un any a la Universitat d’Alacant, organitzada per la Universitat i la conselleria de Governació. El pròleg va ser escrit pel president, Alberto Fabra. A l’exposició es mostren documents, fotografies, cartells referents a la llengua, els símbols i les reivindicacions preautonòmiques. La gran presència de banderes quadribarrades, al·lusions al País Valencià i al nom de català per referir-se a la llengua ha molestat el grup popular. 

Des de l’oposició, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha aplaudit la ‘pluralitat’ de l’exposició, mentre que la diputada d’Esquerra Unida del País Valencià, Marina Albiol, ha advertit que si el PP volia retirar la mostra havia de convocar la Mesa de les Corts, que va acordar de mantenir-la durant el mes d’abril. Albiol ha lamentat ‘l’espectacle que ha donat el PP, que utilitza l’anticatalanisme com una cortina de fum per a tapar la gravíssima situació econòmica al País Valencià’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any