Article de Marta Rojals

L’Espai Mallorca ensenya el nou local

  • Durant tot el dia de Sant Jordi el nou local de la plaça Vicenç Martorell, al Raval, es podrà visitar i s'hi faran activitats

VilaWeb
Montserrat Serra
21.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou local de l’Espai Mallorca (Plaça Vicenç Martorell, 1) es podrà visitar per primera vegada coincidint amb la diada de Sant Jordi. Tot i així, el centre encara no es roba en condicions d’obrir. Els impulsors del nou Espai Mallorca volen aprofitar el dia del llibre per ensenyar el nou espai i captar nous socis. Les activitats no hi mancaran durant tot el dia. Hem parlat amb un dels impulsors, Joan Tomàs Martínez, que ha explicat a VilaWeb com concebeixen la festa.

D’entrada,  Joan Tomàs Martínez ja avisa que no es tracta d’una reobertura de l’Espai Mallorca, sinó d’una jornada de portes obertes i d’intercanvi d’opinions i d’impressions. ‘Encara estam en construcció i, per això, la participació de totes les persones interessades en el projecte de ben segur ens serà de gran utilitat. Serà una bona ocasió per fer nous socis. La campanya a través de les xarxes socials ha funcionat i ja en som un centenar, però per fer funcionar l’espai necessitem més suport.’ Segons Martínez, durant la diada també es farà una recopilació de material gràfic (vídeo i fotografia) de cara a promocionar l’espai.

De 10.00 a 20.00, hi haurà una paradeta de llibres i objectes singulars davant del nou local, on diversos autors signaran els seus llibres. Dins el local s’allargà l’horari i es podrà visitar entre les 10.30 i les 21.30. Durant tot el dia es podrà veure l’exposició Espai blanc del fotògraf Gabriele Sisti, que fou la darrera exposició que es va penjar a les parets de l’antic local del carrer del Carme.

A la paradeta de davant del local s’hi podran adquiri una selecció de llibres de fons d’autors i de temàtica de les Illes Balears, a més d’altres objectes singulars pensats per a l’ocasió. I el programa d’activitats és molt complet, tal com s’ha difós per les xarxes socials:

10.30 a 12.00 Berenar de benvinguda (crespells, coques salades, pa amb sobrassada, cafè, sucs…)
11.00 a 12.00 Signatura de llibres de Pau Vadell i Sebastià Portell
12.00 a 13.00 Signatura de llibres de Lucia Pietrelli i Sebastià Bennassar
16.30 a 17.00 Contacontes amb Ricard Bonmatí
17.15 a 17.45 Rondalles i romanços amb Laia Pubill i Ferran Pisà
18.00 a 18.45 ‘Agut de sa mare!’ Lectura dramatitzada de texts de Salvador Galmés. Amb dramatúrgia i direccio de Toni Galmés i la participació de Toni Lluís Reyes, Rosa Serra i Torrens, Maria Pasqual i Marina Moyà.
19.00 a 20.15 Micro obert de poesia. Han confirmat la participació Josep Pedrals, Ester Xargay, Carles Hac Mor, Mireia Calafell, David Castillo. I en seran molts més.
20.13 a 21.15 Concert amb el grup Ual·la

A l’horabaixa, el restaurant Na Mindona oferirà un tast de menjar de Mallorca. Joan Tomàs Martínez explica que aquest programa és un tast del perfil d’activitats que hi haurà en el nou Espai Mallorca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any