Hospital comarcal d’Ontinyent, un engany del que ja en tenim prou

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si fem un repàs en el temps, anem a l’any 2007, ara ja fa 6 anys…

Tot va començar durant la campanya electoral de les municipals al 2007, el PP de Lina, Filiberto i Camps va prometre la construcció del nou hospital, com el gran projecte de la legislatura 2007-2011.

El gener del 2008 es presentaven els terrenys elegits per ubicar-hi el nou hospital, ens deien que la els terrenys eren ‘idonis’ i a ‘cost zero’. Ens prometien que al 2009 hi hauria partida pressupostària i començarien les obres.

El 21 de març de 2011, desprès de quatre anys aturat el projecte i en plena precampanya electoral municipal i autonòmica, es varen atrevir a presentar la famosa maqueta.

Al 2012 la Conselleria de Sanitat va notificar al nou Govern d’Ontinyent que fins al 2015 no hi haurà partida pressupostaria, precisament al 2015, l’any de les properes eleccions municipals, quina casualitat…

Ara, amb totes les dades al nostre abast, veiem que dels terrenys que eren ‘idonis’ i a ‘cost zero’, resulta que la proximitat a la depuradora i al riu, com ja vam denunciar, suposarien un cost per a l’Ajuntament de vora 6 milions d’euros i el suposat ‘cost zero’, vist que ara els propietaris reclamen l’expropiació suposarà uns altres tants milions d’euros.

No hi ha pressupost, ni terrenys adequats, tant sols tenim un cartell de 18.000 euros que ens recorda i simbolitza l’engany a la ciutadania de la Vall d’Albaida.

Cal buscar terrenys en una altra ubicació?, és clar que SÍ, els terrenys actuals no són adequats, no és de sentit comú ubicar un nou hospital al costat d’una depuradora. No podem renunciar a demandar un hospital de nova planta i el Govern d’Ontinyent ha de buscar una ubicació alternativa. Però no volem contribuir a més enganys, ningú a Ontinyent, ni a la comarca confia en la construcció del nou hospital i no serem nosaltres qui alimentem aquest engany.

La defensa de la sanitat pública passa hui per reclamar millores a les urgències de l’hospital d’Ontinyent, per garantir el servei de maternitat, tota la cartera de serveis que hauria de cobrir el desitjat nou hospital i en definitiva defensar tots i cadascun dels serveis que presta l’hospital d’Ontinyent. Hem de defendre, garantir, millorar l’hospital que hui tenim, sense abandonar la reivindicació d’un hospital de nova planta, però amb els peus a terra i les prioritats clares.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any