Dimiteix el secretari d’organització d’ERC després de ser citat a declarar per un cas de corrupció

  • La jutgessa no l'ha encausat · També renuncia a tots els càrrecs el batlle de Sant Hilari Sacalm (CiU), encausat en la mateixa trama

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.02.2013 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’organització de la secció local d’Arbúcies i actual secretari d’organització d’ERC, Josep Carrapiço, ha presentat la seva dimissió després d’haver estat cridat a declarar en relació al ‘cas Manga’, tot i no estar encausat. La direcció del partit ha acceptat la seva renúncia de forma cautelar fins que s’aclareixi la investigació, que afecta el Consell Comarcal de la Selva. Segons que ha explicat el partit, Carrapiço ha pres aquesta decisió ‘en compliment del seu compromís ètic i amb la voluntat de no perjudicar el partit’. Així mateix, afegeix, defensarà la seva innocència davant la justícia en cas de ser encausat.

D’una altra banda, la membre de la comarcal d’ERC a la Selva, Carme Córdoba, també ha dimitit i s’ha donat de baixa de militància del partit. ERC assenyala que el partit posa a disposició de la justícia tots els seus mitjans per ajudar a escatir el cas.

El batlle de Sant Hilari i president del Consell Comarcal de la Selva (CiU) també deixa els càrrecs

Avui també ha presentat la dimissió Robert Fauria, president del Consell Comarcal de la Selva i batlle de Sant Hilari Sacalm. Deixa tot els càrrecs per la implicació en el mateix cas. En una compareixença, Fauria ha defensat la seva innocència i ha dit que confiava que durant el procés judicial es demostrés que no havia actuat de manera il·legal. La jutgessa li ha imputat diversos delictes, com els de suborn i tràfic d’influències.

Fauria diu que ha decidit dimitir perquè el procediment judicial havia causat un dany ‘irreparable’ en el seu entorn i per tal de mantenir les dues institucions d’on és màxim responsable apartades de l’ombra de la sospita. També ha lamentat que hi hagi un procés de ‘judicialització de la política’.

Una trama corrupta d’adjudicacions al Consell Comarcal de la Selva

La titular del jutjat d’instrucció 1 de Lugo, Pilar de Lara, va deixar en llibertat sota fiança Fauria després de declarar dijous passat, juntament amb tres persones més detingudes, per la suposada relació amb la trama corrupta d’adjudicacions públiques. La jutgessa ha ordenat l’ingrés a presó d’un d’ells, Alexandre Ros, administrador de l’empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar. El funcionari del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu, va quedar en llibertat sota fiança de 5.000 euros i l’apoderat de l’empresa, Josep Maria Franch, en llibertat sense fiança.

A banda dels detinguts, els agents de vigilància duanera també han pres declaració a diversos càrrecs públics de les comarques gironines. Fins ara ha transcendit que han declarat el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, el gerent del Xaloc, Xavier Alberch, el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, el tinent de batlle i regidor d’Hisenda de Figueres, Manuel Toro, i l’ex-president de la Diputació de Girona i batlle de Salt, Jaume Torramadé.

L’Agència Tributària enviarà les declaracions a la jutgessa, que decidirà si els encausa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any