#primaveravalenciana: ‘Cal tornar a eixir al carrer i lluitar’

  • Reportatge en vídeo del concert, amb impressions dels artistes i assistents

VilaWeb
Redacció
18.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Palau de Congressos de València ha acollit aquest cap de setmana un concert de quatre hores i mitja de suport als estudiants processats ara fa un any, en la Primavera Valenciana. Als assistents que van omplir el Palau cal afegir-hi més de cinc mil persones que van seguir en directe el concert a través de la retransmissió que en va fer VilaWeb. El concert va acabar amb tots els assistents dempeus enarborant llibres, en record d’una de les imatges icòniques de les manifestacions, que oposava els llibres a les porres de la policia. Us oferim el concert en vídeo, íntegre, i també un reportatge amb fragments del concert i impressions tant del públic com dels artistes, que expliquen què significa per ells la Primavera Valenciana, i valoren tot allò que ha succeït d’ençà d’aquells fets.

El concert íntegre:

Dènou cantants i grups van participar en el concert, seguint la iniciativa de l’Assemblea IES Lluís Vives, l’Associació jurídica Primavera Valenciana i BarnaSants per a recaptar fons a favor dels processats i expedientats durant les càrregues en les manifestacions d’ara fa un any. Actuacions com les d’Obrint Pas, Sènior i el Cor Brutal, la Gossa Sorda, Arthur Caravan, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Feliu Ventura o La Habitación Roja es van combinar amb parlaments i també amb vídeos de Xavi Castillo o l’aparició final d’Eugeni Alemany, el presentador de la sèrie ‘Un país de llibre‘.

Els més de 40.000 euros recaptats a través de la plataforma de micromecenatge Verkami serviran ara per pagar uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents d’aquells qui han expressat la voluntat que els defense l’Associació jurídica Primavera Valenciana. Cada assistent va fer una aportació mínima de 15 euros, pels quals va rebre també un dels llibres donats per les editorials col·laborades.

Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan i Galavera van ser els músics que hi van col·laborar desinteressadament. 

Al final del concert, presentat per Amàlia Garrigós, una estudiant de l’Institut Lluís Vives, Clara Dies, va reivindicar el paper de la revolta dels estudiants de fa un any i la necessitat de continuar treballant per un ensenyament públic de qualitat. Després La Gossa Sorda s’encarregà de tancar el concert, fent alçar de les cadires el públic que omplia de gom a gom el Palau de Congressos de València.

Aquesta setmana VilaWeb us oferirà, cada dia, els millors moments del concert.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any