El CCN denuncia un document del Cercle d’Economia on defensa aturar el procés sobiranista

  • Es tracta d'una carta enviada a les patronals per l'entitat presidida per l'ex-ministre del PP, Josep Piqué

VilaWeb
Redacció
11.02.2013 - 14:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha tingut accés a un document, amb data febrer 2013, que el Cercle d’Economia, presidit per l’ex-ministre del PP Josep Piqué, ha enviat a la resta de patronals on demana obrir una línia de diàleg amb Espanya ‘i no de confrontació’. El document demana reformar el marc autonòmic amb caràcter general, però deixa ben clar que ‘la prioritat és la sortida de la crisi econòmica’.

El CCN creu que ‘ens trobem davant d’un nou atac dels sectors encaixistes de l’empresariat català, representats pels dirigents de les principals patronals catalanes’. I afegeix: ‘Això no vol dir, però, que tots els associats d’aquestes entitats comparteixin les opinions dels seus dirigents. De fet, segons ha pogut constatar el CCN, hi ha socis del Cercle d’Economia que no estan d’acord amb aquest document.’

Per rebatre les tesis defensades pel Cercle d’Economia, el CCN ha emès un llarg comunicat desmuntant punt per punt els principals arguments del document de l’associació que presideix Josep Piqué. En aquest comunicat, el CCN recorda que ‘l’única manera de parlar amb Espanya és estant-hi al mateix nivell, és a dir, tenint un estat’ perquè d’altra manera els diversos governs espanyols incompleixen els seus compromisos.

El CCN anuncia que farà arribar el seu comunicat de resposta a les 120 empreses que patrocinen el Cercle d’Economia i els demanarà que ‘siguin crítics amb l’actual direcció i es qüestionin si representa els seus interessos’. Així mateix, demanen a l’ex-ministre Piqué que ‘rectifiqui i retiri l’esmentat document o altrament haurem d’optar per promoure una petició formal de dimissió’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any