Enciclopèdia Catalana fa un ERO i tanca la llibreria Proa Espais

  • La setmana passada el grup editorial va assegurar que la llibreria no tancava sinó es traslladava · Llibres.cat continuarà funcionant

VilaWeb
Redacció
21.01.2013 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Treballadors de la llibreria Proa Espais de Barcelona, propietat de la Fundació Enciclopèdia Catalana, han confirmat que el grup editorial tancarà la llibreria a finals de gener. Aquesta operació forma part d’un moviment d’abast major, ja que Enciclopèdia farà un ERO que implicarà una restructuració de l’empresa. Llibres.cat, la venda de llibres per internet, en principi continuarà funcionant. L’ERO implicarà una reducció de personal. Enciclopèdia Catalana encara no ha fet pública la decisió.

Aquest gener el sector de les llibreries ha sofert un degoteig de tancaments: el vuit de gener, el director de la llibreria Catalònia de Barcelona, Miquel Colomer, anunciava el tancament. Dies més tard es parlava del tancament de la Proa Espais, que tenia un cartell on es posava el local en lloguer. Fonts d’Enciclopèdia Catalana ho van negar a VilaWeb i van aclarir que només es traslladaven. Avui s’ha sabut que finalment la llibreria Proa Espais també tanca. Aquest mes també ha tancat (de manera provisional diu el gerent) la llibreria Robafaves de Mataró.

El Gremi de Llibreters de Catalunya s’ha reunit fa dues setmanes amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per buscar línies de crèdit més assumibles, per a donar facilitats de tesoreria a les llibreries que tenen solvència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any