La CUP avisa que ‘l’adhesió completa a la declaració no està garantida’

  • Sotmetrà a votació del ple del Parlament de dimecres la seva proposta pròpia

VilaWeb
Redacció
19.01.2013 - 17:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘L’adhesió completa de la CUP al redactat de la declaració de CiU i ERC no està garantida’ i ‘ara per ara no és possible’, diu la CUP, que avui s’ha reunit en consell polític per decidir el sentit del seu vot i l’estratègia que seguirà respecte la declaració de sobirania que s’aprovarà dimecres al Parlament. Ho argumenta dient que cap dels quatre punts de la seva proposta no han estat inclosos en el text.

En el redactat de la proposta de declaració de la CUP es demana al Parlament que assumeixi la desobediència institucional per fer respectar el dret de decidir del poble català; que la resolució tingui en compte els Països Catalans; que es reconegui la mobilització popular com a garant del procés i que no es condicioni la independència a l’acceptació de tractats internacionals signats per l’estat espanyol.

La CUP es queixa que cap d’aquests quatre punts no ha estat inclòs al text de declaració elaborat per CiU i ERC i és per aquest motiu, diuen fonts de l’organització a VilaWeb, que ‘no és possible una adhesió completa al text’. En aquest sentit, deixen la porta oberta a una ‘adhesió parcial’, si bé encara han d’estudiar a través de quina fórmula es materialitzaria aquesta adhesió.

Després de la reunió ahir entre CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, que va acabar sense cap acord definitiu, el consell polític de la CUP també ha decidit avui que sotmetrà a votació del ple del Parlament de dimecres vinent el text de la proposta de resolució que va presentar i s’emplacen a continuar negociant amb els altres partits fins aleshores.

Informació relacionada:

Bosch: ‘No farem una declaració de sobirania on no hi hagi sobirania’

El PSC vol que la declaració defensi una consulta acordada amb l’estat espanyol

EUiA defensa una declaració ‘àmplia’ on es reconeguin ‘federalistes, sobiranistes i independentistes’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any