Anna Lizaran, ‘una de les mes grans actrius del nostre teatre’

  • El món de la cultura ret homenatge a la xarxa a l'actriu, que s'ha mort als 68 anys

VilaWeb
Redacció
12.01.2013 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El món de la cultura ha expressat el dolor per la pèrdua d’Anna Lizaran, que s’ha mort anit als 68 anys per causa d’un càncer. Les primeres reaccions s’han expressat mitjançant les xarxes socials. I avui al matí, en declaracions a Catalunya Ràdio, també n’ha parlat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. ‘Parlem d’una de les més grans actrius del nostre teatre, sense ànim d’exagerar. És una de les actrius grans, enormes, gegantines que hem tingut a Catalunya’.

Mascarell l’ha definit com una actriu d’una personalitat extraordinàriament generosa, compromesa i vital, i ha acabat dient que és impossible d’escriure la història del teatre català sense recordar la seva trajectòria.

El primer tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, lamenta profundament la mort d’Anna Lizaran, que considera “una de les més grans actrius del panorama escènic català”. CIurana en destaca “el seu talent i treball constant” com a “exemple i una referència per a la cultura del país”. També fa notar que la seva trajectòria artística i vital està “estretament vinculada als escenaris de la ciutat”, que l’ha reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Arts Escèniques l’any 2005 pel seu paper a ‘Un matrimoni de Boston’.

A Twitter, uns dels primers a expressar el dol per la mort de Lizaran han estat l’actor i director Joan Lluís Bozzo…

L’actriu Sílvia Bel…

L’actor Quim Masferrer…

L’actriu Aina Clotet…

El Teatre Lliure:

I el TNC:

I el filòsof Xavier Antich:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any