‘Comandaments de la policia espanyola actuen al marge de la llei contra polítics catalans’, segons que publica avui el País

  • Actuen sols i per iniciativa pròpia per a defensar la unitat d'Espanya

VilaWeb
Redacció
23.12.2012 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari El País publica avui un ampli reportatge en el qual explica que comandaments de la policia espanyola elaboren informes falsos contra polítics catalans i jutges catalans. El propòsit d’aquesta pràctica és defensar la unitat d’Espanya amb vista al procés sobiranista que ja ha començat. El primer gran exemple és, segons El País, l’esborrany que va publicar el diari El Mundo just abans de les eleccions catalanes i pel qual ja hi ha dos periodistes encausats per calúmnies. Aquests policies actuen sols, diu El País, que destaca que fins i tot el ministeri de l’Interior no és capaç de localitzar-ne l’origen. Això sí, declaracions i silencis de diversos ministres del govern espanyol els donen credibilitat.

Tal com apunta el diari, els informes es basen en dades falses i manipulades, la majoria en cap cas contrastades. També que en aquests moments circulen cinc informes més de les mateixes característiques, dels quals en dóna alguns detalls.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any