Orxata Sound System en versió 3.0

  • Entrevistem el grup valencià, que acaba de publicar el tercer disc

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
24.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Se’n van anar a Islàndia a gravar les noves cançons i un curtmetratge, i ara ja tornen a ser a casa per fer-les córrer per xarxes i escenaris, compartint-les com saben i han fet sempre, de manera totalment lliure. ‘3.0’ és el títol del tercer disc dels valencians Orxata Sound System: mestissatge del segle XXI, posant en un mateix sac techno, hip hop, sons tradicionals o cant d’estil. Amb cançons com ‘València crida‘, que interpreten en una actuació especial a l’Espai VilaWeb. 

Aquest disc arriba amarat de l’essència política que els ha portat fins a Islàndia, i canta sobre cooperativisme, eines dos punt zero, cultura lliure, desnonaments o sexe, entre altres qüestions, tal com expliquen en aquesta entrevista amb VilaWeb TV, on també repassen l’evolució musical del grup, des d’aquell ‘1.0’ fins avui, defensen la cultura lliure i reflexionen sobre l’aspra diàspora’.

Ho fan lluny de dramatismes, i amb l’energia característica d’un dels grups més irreverents i singulars del país.

Aquest és el curtmetratge que van enregistrar a Islàndia, des d’on van escriure també el dietari Última hora a Última Thule, publicat als blocs de +VilaWeb:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any