Front comú contra la reforma de Wert

  • Mas ha convocat els partits favorables a la immersió, excepte la CUP, i el Consell Escolar a una reunió a Palau · Els partits catalans interpel·laran Wert al congrés espanyol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns dels partits favorables a la immersió lingüística i el Consell Escolar cercaran avui la unitat d’acció contra la reforma educativa que prepara el govern espanyol. Serà en una cimera convocada pel president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, al Palau de la Generalitat a dos quarts de cinc. Aquesta setmana la comunitat educativa s’ha mobilitzat contra l’avantprojecte de llei que promou el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que degrada el català d’assignatura troncal a matèria d’especialitat i que el relega a quarta llengua. El govern considera aquest projecte un atac a la immersió i ja ha avisat que continuarà aplicant la llei d’educació de Catalunya.

El Ministeri d’Educació espanyol va enviar la setmana passada a les comunitats un esborrany d’avantprojecte de la Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa. Era el dia abans de la reunió de la sectorial amb tots els consellers autonòmics i el ministre. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, quan va haver llegit el contingut d’aquest esborrany, va denunciar que era la pitjor ofensiva contra el català des del franquisme.

Rigau va manifestar l’enuig alçant-se de la taula de negociació a Madrid, alhora que el president en funcions, Artur Mas, convocava el Consell Escolar i tots els grups parlamentaris favorables a la immersió, excepte la CUP, a una cimera solemne al Palau de la Generalitat.

A petició del president Mas, participaran en aquesta trobada el secretari general de CDC, Oriol Pujol; el president d’ERC, Oriol Junqueras; el primer secretari del PSC, Pere Navarro; i el secretari general d’ICV, Joan Herrera, a més de la permanent del Consell Escolar, presidida per Ferran Ruiz. També hi seran la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Després de la reunió, Rigau presidirà el plenari del Consell Escolar, que aprovarà un manifest.

La CUP es lamenta que CiU l’hagi vetada en la cimera

La CUP s’ha queixat que el govern en funcions de CiU li hagi vetat la presència en la reunió de partits d’avui. En un comunicat, la candidatura independentista explica que s’ha posat en contacte amb el govern, després de les declaracions del portaveu Francesc Homs dient que no la hi convidaven perquè desconeixien la seva posició sobre la immersió lingüística. La CUP ha transmès al govern la voluntat de participar en la cimera amb el compromís de treballar en defensa de la immersió lingüística i de l’escola pública.

Wert encara les preguntes de CiU, PSC, ERC i ICV al congrés espanyol

El ministre Wert serà novament el centre d’atenció de la sessió de control al congrés espanyol que comença a les nou del matí, amb dues preguntes a Mariano Rajoy i una a la vice-presidenta del govern espanyol. De fet, Wert és el ministre espanyol que haurà de respondre més preguntes en aquest ple, cinc d’ordinàries formulades per ERC, PNB, ICV i Grup Socialista (dues), i una interpel·lació urgent que defensarà el portaveu de CiU a Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any