Els catalans residents als Estats Units tenen temps fins dissabte per votar

  • El govern va demanar ahir a la Junta Electoral Central una pròrroga del vot per correu pels retards causats per l'huracà Sandy

VilaWeb
Redacció
22.11.2012 - 15:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els catalans que viuen als Estats Units, tant aquells que estan inscrits en el Cens d’Electors Residents Absents (CERA) com aquells que hi viuen temporalment, poden emetre el seu vot fins al 24 de novembre. La Junta Electoral Central ha prorrogat el termini en resposta a la sol·licitud que el Govern de la Generalitat de Catalunya va presentar ahir perquè els electors catalans que viuen als Estats Units disposessin de més temps per votar.

El motiu d’aquesta petició són els problemes registrats arran de l’huracà Sandy, i els retards ocasionats en el servei de correus a causa dels danys en les infraestructures postals dels Estats Units. 

La vice-presidenta del Govern, Joana Ortega, en contacte amb la Delegació del Govern de la Generalitat a Nova York, va confirmar ahir el retard en el lliurament de la documentació necessària per poder exercir el dret a vot i va sol·licitar a la Junta Electoral Central que tingués en compte les dificultats afegides per aquest fenomen natural i permetés l’exercici del vot fins al proper dissabte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any