Camacho insisteix que una Catalunya independent seria un perill pels cognoms castellans

VilaWeb
Redacció
13.11.2012 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta i candidata del PP català a presidir la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha tornat a recórrer al discurs del perill dels cognoms castellans en aquesta jornada de campanya electoral. En una compareixença a Lleida, ha dit que el govern català va publicar una instrucció el 1998 oferint als catalans de canviar-los el cognom al català.

Camacho ha dit que la instrucció publicada durant el govern de Jordi Pujol permet canviar Sánchez per Sanxis, Rubio per Ros, Fernández per Ferrandis, o Haddad per Ferrer. Ha admès que la instrucció del govern només es dirigia als qui volguessin canviar-se el cognom, però ha insistit que ‘la realitat supera la ficció’ i que ella no vol viure en una Catalunya on la gent sigui de primera o de segona segons el cognom.

La candidata del PP ha qualificat d’humorístic el vídeo electoral del seu partit en què alertava que una Catalunya independent obligaria a canviar els cognoms ‘castellans’, posant l’exemple de Garcia, si bé l’origen d’aquesta paraula no és castellà sinó català.

Informació relacionada:

La plana major del PP espanyol desembarca a la campanya catalana

El municipi de Garcia es declara independentista

‘Tots som Garcia’, la resposta de Solidaritat a la campanya del PP

La independència prohibirà els García, segons el PP

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any