Carta oberta al regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Ontinyent

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sr. Manuel Ruiz Felipe:

El 21 de maig de 2009, el govern municipal, aleshores en mans del PP, va posar en marxa el centre social i cívic el Llombo que venia a cobrir una necessitat imperiosa del barri del Llombo. Per aquell fet, hem estat, estem i estarem agraïts a la que en aquell moment era alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa.

Inaugurat el centre, però, se’ls va ‘oblidar’ que existia. Durant els dos anys que van estar manant fins a les eleccions, no es va fer res al local.

L’ajuntament que va eixir en les eleccions municipals del 22 de maig de 2011 va designar a vosté com a responsable de Benestar Social i, per tant, del centre social el Llombo.

Deixant de banda les actituds incomprensibles que el local està cedit a l’Associació de Veïns el Llombo, fetes adés i ara per responsables municipals (des de l’alcalde Jorge Rodríguez, el primer tinent d’alcalde Josep Francés, al regidor de cultura, José Antonio Calabuig, o a la seua mà dreta a la regidoria, Miguel Colorado) constatem una actuació molt deficient per part seua en la gestió del local.

Davant les nostres queixes, en diverses ocasions ens ha dit que no vol tancar el local. Doncs bé, a hores d’ara, a aquestes paraules seues donem la credibilitat que ens mereixen: serà per acció o per omissió, però ens pareix que vosté vol tancar el centre social i cívic el Llombo.

Si li sembla, fem una repassada a l’any i mig que porta al front de la regidoria pel que respecta al local.

Ha llevat la conserge municipal que hi havia (l’altre local al poble té dues conserges, i aquestes no les ha tocades) i, en el seu lloc, en el darrer any, ha posat fins a sis responsables del centre. D’aquests responsables, n’hi ha hagut de tot: de bons, de dolents i de molt dolents i, en global, podem dir que el comportament general no ha estat bo: dies tancat sense avisar, no respectar l’horari d’apertura, abandonament de les tasques assignades… Fins i tot podem dir-li de hi ha hagut qui es dedicava a demanar diners als usuaris del local per xicotets capricis. Al respecte, li volem recordar que el primer d’aquests responsables va arribar al Llombo després que l’altre centre del poble l’haguera rebutjat quan hi havia de fer tasques d’assistència en compte de ser l’únic responsable. Sortosament, aquesta persona que hi va estar diversos mesos, sent la que més a durat de totes, fou un conserge atent, seriós, i amb un excel·lent nivell de responsabilitat.

En 18 mesos, les activitats que vosté ha programat per al local han estat nul·les. Zero. Diem més: en la programació anual que comença en el mesos de setembre/octubre encaminades per a la tercera edat, no ha estat capaç de programar ni una sola activitat al Llombo, quan l’altre local de característiques semblants que té l’Ajuntament al poble compta amb una bona oferta. Ni gimnàstica, ni curs de memòria… res de res. Que no és podia haver fet unes coses a un local i, algunes altres, a l’altre? Oblit? Negligència? Fet deliberat? Solament vosté en sap la resposta.

Senyor Ruiz, en solament any i mig al front de la regidoria de Benestar Social li ha fet al local un mal molt gran, potser irreparable. Una bona part dels veïns que acudien al centre ha pegat a fugir en veure la nul·la seriositat que hi ha, cosa que posem en el seu deure particular.

Ens pareix que és impossible haver fet una gestió més dolenta del local. A aquestes alçades de la legislatura, qüestionem la seua labor, sent desconeixedors de les raons que l’han portat a fer una tasca tan decebedora.

No es pot dir que l’Associació no fa el que està al seu abast. Sense anar més lluny, nosaltres estem costejant el cost del servei de wifi per a aquells veïns que volen fer ús d’internet. A vosté, en canvi, li vam demanar dos jocs d’escacs, ens va dir que sí, però en la pràctica els jocs segueixen sense arribar al Llombo.

Li demanem que canvie des de ja mateix la seua actitud respecte al centre social i cívic el Llombo. Sap que pot comptar amb aquesta associació de veïns en el propòsit de fer que el local tinga una vida dinàmica. Del contrari, com ara, ens tindrà en contra.

Atentament,

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any