Govern espanyol i PSOE acorden reformar la llei hipotecària

  • La forta pressió social contra els desnonaments força el govern a accelerar canvis legislatius

VilaWeb
Redacció
07.11.2012 - 18:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol (PP) i el PSOE volen reformar les lleis per aturar parar l’allau desnonaments que es viu a l’estat espanyol per impagament de les hipoteques. Avui s’han reunit la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la vice-secretària general del PSOE, Elena Valenciano, per acordar reformes en la llei espanyola. Reformes, d’altra banda, que diverses entitats socials i associacions demanen de fa anys.

De la reunió n’han transcedit només la voluntat d’ambdós partits d’arribar a un acord de manera ràpida, però no en què consistirà la reforma. El president espanyol, Mariano Rajoy, ja va avançar ahir que havia parlat amb el cap dels socialistes espanyols, Alferdo Pérez Rubalcaba, per trobar acords en aquesta qüestió i revisar el codi de bones pràctiques que va pactar amb els bancs fa mig any.

L’intent d’arribar a un acord d’urgència amb el PSOE arriba després de molta pressió social. Fins i tot del Consell del Poder Judicial ha reconegut recentment que a la llei hipotecària espanyola hi ha ‘disfuncions’ i ha demanat de reformar-la. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any