Un novaiorquès explica al món ‘la lluita de Catalunya per la independència’ en un vídeo

  • En Sharif es va trobar enmig de la manifestació de la Diada i s'ha informat sobre el procés català

VilaWeb
Redacció
06.11.2012 - 23:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En Sharif, un xicot novaiorquès que visitava Barcelona l’Onze de Setembre d’enguany, es va trobar amb la grandiosa manifestació per la independència. El fet va impressionar-lo tant que va voler saber més coses del fet català i ara ha publicat un vídeo explicatiu, amb subtítols en català, i ha dit que cada dimarts en publicaria un ‘sobre la lluita catalana per la independència’: ‘M’agradaria, bona gent d’internet, que m’ajudéssiu a fer-lo arribar a més gent.’ 

Ningú no sap, però, qui és. No té cap més vídeo penjat i el seu compte de twitter és molt nou, fet que ha creat tot d’especulacions a la xarxa en les poques hores que se’l coneix. VilaWeb ha intentat preguntar-li dades sobre qui és però no ha obtingut cap resposta, amb la qual cosa no es pot garantir si el vídeo és real o alguna forma de propaganda.

Sharif explica al vídeo que l’Onze de Setembre la gent sortia de tot arreu, de les cases, de les botigues…, que mai a la seva vida no havia vist una manifestació tan gran com aquella; que va impressionar-lo el caire pacífic de la manifestació i que hi hagués gent de totes les edats. Després va saber que hi havien participat un milió i mig de manifestants, ‘com tot Manhattan’, i, més endavant, que s’havien convocat unes eleccions per al 25 de novembre en què Catalunya es jugava el futur com a país independent. També va aprendre més coses sobre Catalunya, sobre la seva cultura, la seva història, i ara diu que vol parlar, en vídeo, del camí cap a la independència cada dimarts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any