Julia i Auriane: França troba dues noves heroïnes en un altra foto amb petó

  • Dues noies heterosexuals es petonegen per contestar una manifestació contra l'homosexualitat a Marsella

VilaWeb
Redacció
26.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La xarxa francesa fa hores que bull. Aquesta fotografia de dues noies fent-se un petó ha esdevingut un símbol i ha estat reenviada a través de les xarxes socials d’una manera trepidant. Ja hi ha qui la compara amb la famosa fotografia de Doisneau, un petó lligat per sempre a la imatge de París.

Aquesta volta ha estat a Marsella. Per la capital de la Provença desfilava una de les setanta-cinc manifestacions que es feien a l’hexàgon contra els matrimonis homosexuals, convocades per l’associació Alliance Vita. Aquesta associació demanava que els manifestants anessin tots vestits igual. A París, per exemple, solament eren permesos els colors blanc i negre; a Marsella, el blanc i el rosa.

La manifestació havia començat amb algunes protestes aïllades de gent que defensava el dret del matrimoni homosexual. Un fotògraf de France Presse, Gérard Julien, tot d’un plegat va veure dues noies plantades al davant dels manifestants i fent-se un petó.

Julien va captar el moment, fins i tot amb les cares de sorpresa d’algunes manifestants. Poc després un periodista de la revista Tetu va publicar la foto a Twitter, i en poques hores no solament va convertir-se en un tema dominant, sinó una de les piulades més compartides de la història. De fet hi ha una etiqueta, #baiserdeMarseille, que corre sense aturador i que congria totes les reaccions.

La mateixa revista, una de les més influents entre el públic homosexual, va trobar les dues noies i les va entrevistar. Resulta que no són lesbianes, sinó heterosexuals, però que havien decidit de petonejar-se per contrarestar els eslògans escandits pels contraris al matrimoni homosexual: ‘No hem fet més que un gest de solidaritat’ diu la Julia, estudiant com la seva amiga Auriane.

Finalment, en veient la dimensió que la foto prenia, l’autor ha escrit al bloc de l’agència el relat del fet i com l’ha viscut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any